avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum ii comunic fostului sot contul bancar unde poate ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum ii comunic fostului sot contul bancar unde poate trimite pensia alimentara?

Buna seara!
Avand in vedere ca in urma divortului,tatal copilului trebuie sa plateasca pensie alimentara,iar noi (eu si copilul) suntem in spania,trebuie sa-i comunic fostului sot contul bancar unde poate depune lunar pensia alimentara.Intrebarea mea este care e cea mai sigura cale de a-i comunica acest cont?prin sms,e-mail,posta?Este un drept al copilului si nu vreu ca tatal lui sa se eschiveze,motivand ca nu stia unde sa trimita banii
Cu multumiri,magdutza2010
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 10:48, 21 Februarie 2010
Intrucat accesul la conturi este securizat, nu aveti a va teme sa trimiteti o scrisoare recomandata cu confirmare de primire, in care sa comunicati nr. contului/banca deschis pe numele copilului.Tot atat de bine, puteti sa deschideti un cont pe numele copilului in Ro, urmand ori sa fie utilizat la maturitate, ori sa aveti un card uttilizabil oriunde .
Daca fostul sot, tatal copilului lucreaza atunci instanta a trimis copie de pe sentinta la angajatorul acestuia pentru poprirea sumei datorate cu titlu de pensie de intretinere. In acest caz, veti trimite o scrisoare recomandata la angajatorul sotului pentru a-i comunica nr. de cont si banca in care urmeaza a vira banii.
Daca insa, fostul sot nu lucra la data desfacerii casatoriei sau nu mai lucreaza acum, veti trimite o scrisoare recomandata cu confirmare de primire acestuia iar pe confirmarea de primire veti scrie "comunicare cont pensie intretinere minor". ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara Janina71 Janina71 Buna ziua. Am divortat de 2 ani si jumatate, am hotarare definitiva prin care s-a stabilit pensia de intretinere, dar nu este specificat cum se face ... (vezi toată discuția)
Referitor la pensie alimentara copariu copariu in urma divortului , trebuie sa platesc o pensie de intretinere catre copilul meu problema este ca am insitat sa mi se trimita codul IBAN pentru ca ... (vezi toată discuția)
Lãmuriri cu privire la dispozitivul sentinþei adabia adabia Pentru ca mi-am schimbat domiciliul, pot sa solicit instantei lamurirea/completarea dispozitivului privind aplicarea sentintei civile de stabilire a pensiei ... (vezi toată discuția)