avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 288 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general chirie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

chirie

recent am preluat contabilitatea unei societati care a inchiriat un spatiu unde a deschis un magazin(declarat ca punt de lucru),de la o persoana fizica.Contorizarea utilitatilor apare pe numele proprietarului.in ce conditii pot inregistra cv acestora pe cheltuiala?(ma refer la:energie electrica,gaz,apa,salubrizare)
multumesc
Cel mai recent răspuns: anamariacelik , utilizator 20:55, 27 August 2009
Trebuie specificat in contractul de inchiriere ca utilitatile se platesc de catre chirias.
Solicitati proprietarului copii dupa facturile de la furnizori si faceti plata fie catre proprietar, fie direct catre furnizorii de utilitati.
multumesc mult!
dar daca nu au fost trecute in contract se poate face un act aditional contractului in care sa se specifice plata utilitatilor?
Va recomand sa inscrieti cheltuielile cu utilitatile pe decont de cheltuieli pentru a da forma documentului justificativ pentru contabilitate, conform OMFP 3512/2008.
Ultima modificare: Joi, 27 August 2009
Oranina Dumitru, Contabil
Puteti intocmi un act aditional, in care sa stipulati ca plata utilitatilor aferente spatiului, intra in obligatia chiriasului.
Solicitati proprietarului copii dupa facturile si chitantele aferente acestora.
In baza lor, faceti dispozitie de plata pe numele proprietarului, iar la scopul platii treceti - utilitati conform contract nr.../ZZ.LL.AA.
multumesc mult pentru toate indrumarile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deductibilitate cheltuieli de intretinere pentru spatiu inchiriat alina240 alina240 Buna ziua Am o intrebare daca ma poate ajuta cineva. In calitate de PJ am inchiriat o cladire de la o persoana fizica, pe baza de contract de inchiriere ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutati-ma: inregistrarea facturilor de utilitati daca spatiul este inchiriat ElenaComanescu ElenaComanescu Buna sera, Am si eu rugamintea sa imi spuneti cum se procedeaza cu facturile de utilitati daca noi am inchiriat un spatiu cu contract si facturile de ... (vezi toată discuția)
Refacturare utilitati bestb bestb Salutare! Daca ma poate ajuta cineva cu privire la refacturarea utilitatilor........ Am urmaturul caz: Societatea a construit un bloc. Toate utilitatile ... (vezi toată discuția)