avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... drepturi de autor
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

drepturi de autor

acum cateva luni am participat la un concurs de fotografie si am castigat locul 1 la care trebuia sa primesc 300 de dolari premiu.
eu si ceilalti concurenti nici acum nu am primit premiile de la organizator.
ne-a amanat domnul de la o luna la alta sa ii trimita ca a avut ceva probleme cu sponsorii si o sa trimita banii din salariul lui si chestii de genul.

am la dispozitie formatul original al pozelor cu toate informatiile mele codate in interiorul pozelor si copii html cum le-a postat deja pe pagina ca si poze castigatoare plus regulament mail-uri si mesaje de a le lui cum ne amana si a unui alt concurent care a vorbit cu organizatorul si tot aceasi raspunsuri a primit.

intrebarea este daca incalca drepturile de autor pentru ca deja le-a folosit si daca chiar pot sa fac ceva pentru ca m-am saturat sa tot trag de acest om?
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Octombrie 2016
Costantinescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Costantinescu , utilizator 23:26, 25 Octombrie 2016
Infractiune ar fi doar daca practica asa ceva in mod sistematic. Altfel este un diferend in drept civil, iar Politia nu se baga. Castigarea unui astfel de proces este nesigura, iar procesul va costa timp, nervi si bani.
din ce stiu, la concursuri de acest gen se semneaza o declaratie de cedare a drepturilor de autor. de cele mai multe ori, ea este inclusa in formularul de participare. verificati. drepturile de autor si premiul sunt chestii diferite
nu sa semnat nimic participarea era doar pe idea de prezentare.
deci singurul lucru ar fi sa ii cer sa imi dea jos pozele.
si totusi intrebarea mea este ca daca el a primit banii de la sponsor si ia bagat la el in buzunar nu e ceva ilegal?
Intre a avea dreptate si a-ti primi dreptatea e o mare diferenta. Politia nu se va baga, iar un proces in drept civil nu e musai sa-l castigati.

Strict teoretic, drepturi de autor are autorul real al imaginilor, cu exceptia cazului de copy/paste de la altii. Aceste drepturi se pot ceda sau pot face obiectul unei licente, anumite organizatii au conditii generale care prevad acest lucru pentru a participa la anumite concursuri.
nu va abateti de la problema initiala, care era, daca nu ma insel, premiul.

Alte discuții în legătură

Postari pe blog danielatone danielatone Doresc sa organizez concursuri pe blog-ul meu si as vrea sa stiu din punct de vedere legal cum ar trebui sa il organizez. (vezi toată discuția)
Concurs de pronosticuri cu premii amarkovits amarkovits Salutare As dori sa organizez un concurs de pronosticuri pentru campionatul mondial si la final primii clasati sa primeasca premii (in obiecte). Nu va ... (vezi toată discuția)
Deschidere firma de concursuri online AlexandruDBv AlexandruDBv Buna seara, As fi interesat de niste sfaturi in legătură cu pasii de urmat pentru deschiderea unei firme de organizare de concursuri desfășurate ... (vezi toată discuția)