avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Titlu executoriu pentru datornici intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Titlu executoriu pentru datornici intretinere

Buna seara. Am si eu o nelamurire, daca ma poate ajuta cineva. Asociatia de proprietari din blocul meu a dat in judecata un rau platnic in anul 2014 pentru recuperarea unei datorii de 50 de milioane vechi plus penalitati. Pe data de 15.01.2015 instanta a incuviintat executarea silita. Firma care administreaza asociatia de proprietari a dat dosarul unui executor judecatoresc pentru recuperarea datoriei. S-a platit onorariul catre acest executor, urmand ca el sa se ocupe de problema. Desi au trecut 2 ani de atunci suma platita de datornici a fost de 20 de milioane de lei vechi si nimic mai mult. Zilele astea ne-am trezit cu o alta factura din partea executorului, ceva despre un nou proces cu datornicul.Intrebarea mea este : in baza titlului executoriu emis de instanta in 15.01.2015, executorul nu trebuia sa recupereze intreaga suma mentionata acolo ? Si daca din 2015 pana acum nu s-a recuperat, de ce a avut nevoie de un nou proces? Din cunostintele mele dreptul de executare se prescrie in 3 ani, termen neamplinit inca. Sa fie doar o modalitate a executorului de a ne pune sa ii mai dam niste bani ?
Cel mai recent răspuns: kartys , utilizator 10:51, 24 Octombrie 2016
Nu se poate executa decât suma din hotărârea judecătorească.

Dacă mai exista restante trebuie deschis un nou proces.
Luați legătura urgent cu un avocat ca sa nu aveți surprize neplăcute.
kartys a scris:
Zilele astea ne-am trezit cu o alta factura din partea executorului, ceva despre un nou proces cu datornicul.

Cititi cu atentie ce scrie pe acea factura si spuneti-ne si noua concret pentru ce fel de proces vi se cer acesti bani. Poate fi un proces prin care executorul a solicitat instantei "incuviintarea executarii silite". Dar spuneti-ne dumneavoastra ca sa fie clar.

Pe facturi scrie asa : 1.Avans onorariu si cheltuieli de executare silita.
2.Taxa judiciara de incuviintare.
Recitind prima dumneavoastra postare, deduc faptul ca datele prezentate nu prea pot fi reale. Un proces inceput in 2014, e greu de crezuta ca la 15.01.2015 iunstanta incuviintase deja executarea silita.
Poate la acea data abia s-a pronuntat instanta de fond. Apoi a mai trecut o perioada pana cand ati intrat in posesia deciziei instante (poate 2-3 luni).
Apoi aceasta decizie trebuie legalizata de instanta daca a ramas definitiva, daca debitorul nu a facut apel si mai dureaza o perioada.
Abia dupa aceasta legalizare se merge la executorul judecatoresc.
Executorul pentru a pune in executare trebuie sa obtina incuviintarea instantei. Se da termen si mai dureaza pana ce instanta incuviinteaza executarea silita.
Spuneti ca in 2015 ati platit onorariul executorului. Poate o fi asa dar e bine sa verificati actele, factura de la acea data si la fel factura de acum. Aceste facturi ar trebui sa contina clar pentru ce dosar, ce serviciu se factureaza.
Dar cat de departe este acest executor de nu-l puteti intreba ce s-a intamplat cu executarea din 2015 si ce reprezinta factura de acum?
Dumneavoastra dispuneti aceste plati, ca reprezentant ala sociatiei, ca presedinte ori sunteti cumva cenzor, membru in comitet?
kartys a scris:


, executorul nu trebuia sa recupereze intreaga suma mentionata acolo ? Si daca din 2015 pana acum nu s-a recuperat, de ce a avut nevoie de un nou proces?


Situatia este urmatoarea
Debitorul din ratiuni din el cunoscute-intemeiate sau numai pentru a mai castiga timp,a facut contestatie la executare si astfel a generat un nou dosar a carui judecata se poate intinde pe parcursul mai multor ani-perioada in care debitorul nu poate fi executat silit

Alte discuții în legătură

Incuviintare executare silita aaddrian aaddrian Buna Ziua! Am o problema legata de neplata administratiei si asociatia de propietari m-a dat in judecata. Am pierdut procesul si verificind pe site-ul ... (vezi toată discuția)
Am câștigat recent un proces civil cu un samsar de mașini. care este procedura de executare silită? Diamandi Diamandi Am castigat recent un proces civil cu un samsar de masini. Care sunt pasii urmatori pentru a recupera banii pe care trebuie sa mi\'i dea? Problema este ca la ... (vezi toată discuția)
Este normal???executare continuata de alt ex jud mdcc mdcc Sunt executat silit de catre o banca,dosarul a fost facut de un executor bancar,am contestat in instanta aceste acte,ulterior executorul bancar a devenit ... (vezi toată discuția)