avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Legislatia muncii si probleme ... Delegatie sau Detasare?
Discuție deschisă în Legislatia muncii si probleme conexe

Delegatie sau Detasare?

Buna ziua.Suntem o firma de transport si am incheiat un contract cu o firma din Italia, pentru care trebuie sa trimit o masina cu sofer pentru o perioada de 3 - 4 luni.Va rog sa mi spuneti daca angajatul meu ( soferul) merge in Italia ca si Delegatie sau Detasare? Si ce proceduri trebuie sa indeplinesc eu ca si angajator in situatia asta ca totul sa fie in regula.
Va multumesc!
Atât delegarea, cât şi detaşarea (aşa cum sunt definite în Codul Muncii) reprezintă modalităţi prin care locul muncii, prevăzut în contractul individual de muncă, poate fi modificat, în mod unilateral, de către angajator, în conformitate cu art. 42 alin. 1 din Codul Muncii.

Delegare
- Maximum 60 de zile, cu posibilitatea de prelungire pe perioade succesive de max. 60 de zile, numai cu acordul salariatului.
- NU se suspendă contractul de muncă.
- Salariatul delegat se subordonează în continuare angajatorului care a dispus delegarea.
- Plata salariului, a cheltuielilor cu transportul, cazarea şi indemnizaţia de delegare se face de către angajatorul care a dispus delegarea.
- Se vor aplica întotdeauna condiţiile prevăzute în contractul individual de muncă semnat cu angajatorul care a dispus delegarea.

Detasare
- Maximum un an, cu posibilitatea de prelungire din şase în şase luni, numai cu acordul salariatului.
- Contractul de muncă se suspendă întotdeauna.
- Salariatul delegat se subordonează angajatorului la care s-a dispus detaşarea.
- Plata salariului, a cheltuielilor cu transportul, cazarea şi indemnizaţia de detaşare se face de către angajatorul la care s-a dispus detaşarea.
- Se vor aplica condiţiile mai favorabile între cei doi angajatori (cel care dispune şi cel la care se dispune detaşarea).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate freelancer mariustofu mariustofu Momentan muncesc in Olanda ca inginer electric , contract de munca olandez . Doresc sa deschid in tara un SRL , sa fiu angajat si sa prestez servicii catre ... (vezi toată discuția)
Delegare sau detasare jonny_6 jonny_6 Am o dilema in legatura cu deplasarea soferilor angajati la o firma de transport in Romania , in spatiul Uniunii Europene pe perioade de aproximativ 90 zile ... (vezi toată discuția)
Decont de transport georgesman georgesman Buna ziua ! In cazul unei deplasari de serviciu sau detasare ? beneficiez de decont transport? Din localitatea Popesti Leordeni in localitatea Otopeni (vezi toată discuția)