avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Timbrarea actiunii
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Timbrarea actiunii

Buna Ziua,

O firma semnează un contract de achiziţie publică cu o primărie. Valoarea contractului este de 240.000, plus TVA. Ulterior, se semnează un act aditional prin care se suplimentează valoarea contractului cu 74.000 lei. Primaria achita cei 240.000 lei+TVA si nu mai achita suma de 74.000 lei. Am chemat în judecată primăria si ni se solicita achitarea unei taxe de timbru, raportat la valoarea contractului si nu la valoarea prejudiciului solicitat! As dori sa aflu parerea dvs. la urmatoarele:
1) Ce sanse am să contest cuantumul taxei de timbru si sa solicit calcularea acesteia la valoarea prejudiciului?
2) În legea 101/2016 se vorbeste de o notificare prealabila, înainte de a mă adresa instantei. Trebuia să formulăm o notificare prin care să solicităm plata banilor si de abia dupa aceasta să ne adresăm instantei?
Vă multumesc!
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 12:59, 27 Octombrie 2016
Depinde ce ati solicitat in cererea de chemare in judecata,taxa judiciara de timbru se plateste la valoarea pretentiilor,contestati valoarea taxei judiciare de timbru.Respectati intocmai procedura prevazuta de legea nr.101/2016,caz contrar se va respinge contestatia ca inadmisibila(art.6 legea nr.101/2016)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare impotriva unei somatii emise de casa de pensii monik monik buna ziua, va rog mult sa ma ajutati cu un sfat. am pe cineva in familie care e pensionar si a primit o somatie cum ca trebuie sa dea inapoi niste sume de ... (vezi toată discuția)
Achitare timbru judiciar sinad sinad Buna ziua! Am deschis o actiune pentru recuperarea unei taxe auto si am trimis-o prin posta la Tribunal fara sa platesc timbrul judiciar (distanta de la mine ... (vezi toată discuția)
Achitarea taxei de timbru judiciar. danaa1 danaa1 Am introdus o acțiune de chemare in judecata in contencios administrativ, Impreuna cu acțiunea de chemare in judecată, am achitat si taxa de timbru ... (vezi toată discuția)