avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce se poate întâmpla mai departe?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce se poate întâmpla mai departe?

Bună ziua,
Am un prieten care de curând a fost dat afară de la locul de muncă , unde a lucrat un an Până în data de 13 oct.2016, iar în demisie scrie ca a furat de nenumărate ori de la locul de muncă din Germania .
La sediu unde lucra acolo defapt și locuia, doar ca adresa o avea făcută în altă parte, pentru că șefii au spus că nu este legal să înregistreze angajați la sediul firmei.
Intr-o zi a coborât la mașina lui care era parcată în parcarea firmei cu un super glue ( ca sa lipească ceva la mașină, după care l-a lăsat în mașină cu gândul să mai lipească odată în caz ca nu a prins Cum trebuie ) care era de la locul de muncă și un ulei de mașină care era cumpărat și adus din România.
În fața mașinii era montată o cameră video care l-a înregistrat.
Au venit șefii și i-au controlat camera și mașina și au găsit lipiciul și au zis că l-a furat apoi au spus ca și uleiul de mașină e a lor și tot așa.
În camera unde dormea au găsit niște ceasuri, care i-au fost date în mână de către unul dintre asociați, și au spus ca și alea sunt a lor și au început să facă poze cu tel. Ca sa zică ca au dovezi
Apoi au mai găsit niște unelte de care șefii știau că sunt la el, fiind singurul care a lucrat cu ele, el fiind electrician și în contract era trecut Hausmeister.
L-au pus sa semneze o foaie în care scria că a furat în repetate rânduri și ca vroia să își însușească bunurile și sa le transporte în România.
El nu a înțeles ce scrie în foaia respectivă, nu vorbește limba germană, acuma face școala de limbă, înțelege puțin.
I-a fost tradus în mare de către altcineva care înțelege cât de cât germana
Șeful i-a spus ca dacă nu semnează hârtia, atunci îl da la poliție și trebuie să plătească avocați și în plus nu își primește nici banii care îi mai are de primit.
Dar dacă semnează atunci nj sunt probleme și o sa își primească și banii.
El a spus pana la urma ca semnează și trece peste pentru ca nu a avut niciodată probleme cu poliția sau altele. ..
Dat acum el s-a mutat la adresa unde era înregistrat, unde locuiește din data de 13 oct când a fost dat afară.
Și a venit poliția să îl caute ca sa se prezinte la sediul poliției.
Ăsta înseamnă că l-a denunțat la poliție, nu?
Și în plus de ăsta a mai și semnat recunoașterea faptei. Și mai grav.
Întrebarea este :
Ce se poate întâmpla acum?
Mulțumesc mult pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: Allynta , utilizator 12:38, 31 Octombrie 2016
nu inseamna nimic. patronul nu este organ de cercetare penala si recunoasterea in fata patronului cum că a furat nu reprezinta asumarea faptei. nu inseamna nimic. respectivul angajat poate sa arata in fata organelor de cercetare penala cum a fost indus in eroare, necunoscand limba, sa arate adevarul si cum a fost pus sa semneze pentru ceva ce nu a facut. de asemenea patronul poate fi tras la raspundere pentru inducerea in eroare a justitiei daca face plangere penala si aduce ca proba, pentru asa zisul furt, respectiva semnatura.
Ultima modificare: Vineri, 28 Octombrie 2016
codulmuncii, utilizator
Mulțumesc mult pentru ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere formulata gresit - conditii rectificare Mihai Dorohoi Mihai Dorohoi Am vrut sa depun o plangere la parchet cum ca mi s-a furat telefonul,eu i-am prezentat pe toti care au fost in incaperea cand mi s-a furat telefonul (3 colegi ... (vezi toată discuția)
Cum ar trebui procedat cand se fura materiale intr-un sediu pazit ? PSS233 PSS233 Fratele meu a stat o ora sau 2 ore intr-un fel de vestiar si pe inregistrare a reiesit ca a stat 12 ore din spusele unor persoane , timp in care s-au furat ... (vezi toată discuția)
Bună ziua astazi am furat niste produse in valoare 30 40 lei ... Bban80811 Bban80811 Bună ziua astazi am furat niste produse in valoare 30 40 lei de la penny a venit sefa de magazin si o zis sa merg cu ea m au bagat intr o camera i am scos ... (vezi toată discuția)