avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul nu mi-a facut carte de munca si refuza sa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul nu mi-a facut carte de munca si refuza sa imi plătească salariul

Buna ziua,
As vrea sa stiu, daca ma poate ajuta cineva cu aceasta problema. Angajatorul nu spunea nimic de contract, cand am întrebat eu a dat din una in alta, iar cand am finalizat luna lucrata si mi-am cerut banii, ajung la concluzia ca nu o sa-o vad. As dori sa stiu cum se poate acționa legal, pt ca din câte stiu, daca nu ma însel, la ITM ar trebui sa am contract ca sa ma pot duce.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:20, 28 Octombrie 2016
La ITM va duceti tocmai pentru a sesiza ca nu aveti contract!
1. Art.260 C.mun.
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
......
e) primirea la munca a pana la 5 persoane fara incheierea unui contract individual de munca, potrivit art. 16 alin. (1), cu amenda de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru fiecare persoana identificata;
f) prestarea muncii de catre o persoana fara incheierea unui contract individual de munca, cu amenda de la 500 lei la 1.000 lei;
...

2. Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce sanctiuni se pot aduce unui angajator ce are angajate persoane fara carte de munca IsBlacks IsBlacks Buna seara, am si eu curiozitatea ce sanctiuni se pot aduce unui angajator ce are angajata o persoana fara nici un contract sau act, ce sanctiuni se pot aduce ... (vezi toată discuția)
Inselat de patron flaviu-valentin flaviu-valentin am fost angajat cu promisuiunea ca o sa am contract de munca si dupa o saptamana de munca pur si simplu nu am mai primit nici bani nici nu am fost angajat . ... (vezi toată discuția)
Doresc o informatie l-boghian l-boghian Va rog sa ma lamuriti si pe mine in aceasta problema.Am iesit acum cateva luni la pensie la limita de varsta grupa 1 de munca,am 58 de ani .In momentul de ... (vezi toată discuția)