avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Refuzul locatarilor de a rezolva problema apei ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Refuzul locatarilor de a rezolva problema apei reziduale din subsol

Buna ziua,
Va rog sa ma sfatuiti si pe mine in problema mai sus mentionata.
Este o problema des intalnita in Romania in special oin provincie.
Locuiesc intr-un bloc din orasul Oltenita, jud. Calarasi.
Subsolul acestui bloc este inundat cu apa reziduala din cauza ca atunci cand apare o defectiune nimeni nu este interesat de remedierea ei.
In cei circa 24 de ani de existenta a blocului s-au acumulat la subsol tone de fecale.
Blocul nu are asociatie, nimeni nu este interesat de asa ceva.
Problema este mirosul ingrozitor, riscul de inbonlavire dar si afectarea structurii de rezistenta a blocului.
Unde pot sa ma adresez pentru rezolvarea problemei si ce legi pot invoca. Pot da fiecare locatar in parte in judecata? Ar trebui sa existe o institutie care sa ne oblige sa remediem problema.
Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: val1234 , utilizator 12:01, 1 Noiembrie 2016
sef de scara ? platit ? dumneavoastra si vecini care locuiti in acel imobil ,iesiti din statrea asta de pasivitate ptr ca, solutii sunt , ( cele mai multe nereguli se intampal datorita nepasari si indiferentei propietarilor ) buna rea ,aveti la indemana legea 230/2007 si hg 1588/2007 si in baza acestor reglementari va puteti rezolva problemele ( de ex va puteti constitui asociatie de propietari de sine statatoare pe o singura scara , trebuie sa indepliniti cateva cerinte tehnice )
timpuriu a scris:

L230/2007 " cosecintele neluari masurilor de organizare si functionare cu privire la administrarea si gestiunea propietati comune sunt in raspunderea juridica a tuturor propietarilor sau a reprezentatilor acestora dupa caz ? asa spune legea ,dar intrebarea este cum functionani daca nu aveti asociatie ? contracte cu furnizori aveti?



Exista contracte cu furnizori. Fiecare proprietar are contract individual de apa si gunoi.
Ultima modificare: Marți, 1 Noiembrie 2016
val1234, utilizator
Adam Grecu a scris:

Puteti sesiza in primul rand DSP-ul.
Aceasta institutie va deplasa un inspector care va constata cele relatate de catre dvs. si va va obliga sa salubrizati, sa curatati si remedia defectiunile din subsol.
Domnule, dar chiar este necesar sa ajungeti pana aici? Nu se gaseste nimeni dintre dvs. cu initiativa? Si ziceti ca nu sunteti organizati in asociatie de proprietari/locatari?
Pai organizati-va, macar atunci stiti pe cine sa trageti la raspundere...


Va multumesc pentru raspuns.
Stiu ca este incredibil. Majoritatea blocurilor din Oltenita au apa reziduala la subsol. Raspunsul este ca - "Daca nu-i deranjeaza pe vecini de ce ne-ar deranja pe noi. Toate blocurile au rahat, asta este!"
Cum de sa ajuns aici doar niste studii antropologice / sociologice ne poate lamuri.
Ultima modificare: Marți, 1 Noiembrie 2016
val1234, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atributiile asociatiei de proprietari Alecseinovici Alecseinovici Bună ziua! Locuiesc într-un bloc cu 4 etaje din oraşul Bacău. În ultima lună s-a produs o avarie la sistemul de canalizare al blocului (ţevi). De la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, luna trecuta in blocul de apartamente in care locuiesc ... Maciupiciu Maciupiciu Buna ziua, Luna trecuta in blocul de apartamente in care locuiesc a survenit o defectiune la conducta generala de la R.A.D.E.T. care alimenteaza blocul cu apa ... (vezi toată discuția)
Spatiul comun de la subsol poate fi utilizat de toti proprietarii? laura_yt laura_yt as dori sa stiu daca spatiile comune din bloc,ma refer la subsol,se pot folosi de catre toti proprietari din bloc sau numai de catre proprietarii ale caror ... (vezi toată discuția)