avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Spatiul comun de la subsol poate fi utilizat de toti ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Spatiul comun de la subsol poate fi utilizat de toti proprietarii?

as dori sa stiu daca spatiile comune din bloc,ma refer la subsol,se pot folosi de catre toti proprietari din bloc sau numai de catre proprietarii ale caror apartamente se afla pe tronsunoul vertical aferent subsolului
Ultima modificare: Joi, 29 Iulie 2010
laura_yt, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 09:42, 13 Noiembrie 2013
Conform actului de vanzare-cumparare (daca il studiati atent) veti vedea ca aveti cota indiviza din suprafetele comune. Da, toata lumea are dreptul sa foloseasca subsolul, podul, uscatorul, curtea. Altfel... maine-poimaine va veti trezi ca nu mai aveti voie sa treceti pe culoar prin dreptul unei anumite usi :)))) .
chiar asa se intampla in blocul in care se afle locuinta,cei care stau in capatul fiecarui hol de pe etaj si au construit usi metalice,daca vrei sa suni la apartamentele respective trebuie sa suni in fata usii metalice,deci practic si -au facut un vestibul inchis in care patrund doar ei,ma refer la cei din capatul holului,poate intrebarea mea nu a fost explicita,pe mine ma intereseaza daca o persoana care sta la etajul doi pe palier opus fata de unde se afla subsolul de sub apart meu,are dreptul sa-si depoziteze in subsolul de sub apartamentul meu tot felul de lucruri.Specific,ca nu sunt boxe in subsol,este subsol tehnic.Are dreptul sa depoziteze lucruri in absenta existentei unor boxe.Nu este corect ca sa si depoziteze lucruri in subsolul ce corespunde pe palierul vertical unde se afla apartamentul sau?Va multumesc pt raspuns!
Ultima modificare: Vineri, 30 Iulie 2010
laura_yt, utilizator
In majoritatea cazurilor, subsolurile blocurilor sunt fi spatii tehnice, prin care trec conductele de alimentare cu apa redce, apa calda, scurgeri. Din aceasta cazua, amenajarea boxelor in aceste spatii este interzisa.
Totusi, cu acordul Adunarii Generale, se pot amenaja boxe in spatiile prin care nu trece niciun fel de conducta. Tinand cont ca suprafata acestor spatii este foarte redusa, este de evitat sa se ia o decizie in privinta boxelor.
De ce?
Pentru ca in cazul in care toti proprietarii vor dori boxe, nu va fi spatiu suficient si, de aici... motiv de cearta.
Revenind la posibilitatea ca Adunarea Generala sa permita amenajarea de boxe, pentru amenajarea acestora, pentru acest lucru va fi nevoie de autorizatie de constructie de la autoritatea publica locala, precum si avizul Pompierilor.
Acest lucru am dorit sa stiu.In lipsa unei autorizatii de constructie si avizul Pompierilor,inseamna ca persoana locatara in bloc care a depozitat tot felul de lucruri in subsolul blocului chiar sub apart meu,neexitand boxa,face acest lucru abuziv.Mentionez ca numai in spatiul in discutie(cel de sub apart in care stau) sunt depozitate lucruri,in celelalte spatii este liber.La ce masuri legale pot sa recurg eu pentru a stopa acest fapt.Mentionez ca am vrut sa depun o cerere scrisa la Asociatie,cerere ce mi-a fost refuzata de administrator,nici macar nu a fost primita.Dar am apelat la un membru din comitet,care a primit cererea pt a fi dezbatuta in sedinta.
Va multumesc pt raspuns!
Ultima modificare: Vineri, 30 Iulie 2010
laura_yt, utilizator
Respectiva cerere o inmanati presedfintelui si nu administratorului. Acum, ca a fost preluata de un membru al comitetului executiv, nu va ramane decat sa asteptati raspunsul.
Pana la dezbaterea in comitet, puteti sa vorbiti ca de la om la om cu presedintele.
Ultima modificare: Vineri, 30 Iulie 2010
Armenteros, utilizator

Alte discuții în legătură

Subsol tehnic la bloc victor1906 victor1906 Buna seara. Am o pivnita in subsolul tehnic de la bloc , spatiu amenajat de mine de la darea in folosinta prin repartitie al apartamentului in acel bloc. ... (vezi toată discuția)
Spatiile (boxele) din subsolul blocului m2gica m2gica Buna ziua. In blocul in care locuiesc, spatiile, (boxele) din subsolul blocului sau am inteles ca mai poarta denumirea de \"subsol tehnic\", este folosit ... (vezi toată discuția)
Schimbare presedinte asociatie proprietari EHM EHM Buna din ce am mai citit aici pe forum si din intrebarile puse prin vecini pentru a schimba un Presedinte de Asociatie Proprietari se apeleaza la votul ... (vezi toată discuția)