avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Intrebare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Intrebare

Buna ziua.Pentru cine ma poate ajuta am si eu o intrebare:
Deschizandu-mi de cateva zile un SRL si neavand inca un contabil, ma confrunt cu urmatoarea problema :
Am de facut un storno la o factura emisa si incasata . In acest caz, fac factura cu minus si inaintez clientului formularul rosu, pe cel albastru pastrandu-l,(s-au invers) si emit si chitanta cu minus ????
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: vali.herea , utilizator 10:23, 28 August 2009
Puteti emite factura cu minus, iar in rest totul decurge normal (albastru pentru client, rosu pentru contabilitate si verde in cotor). Iar cand returnati banii clientului, el va trebuie sa dea o chitanta, ca a preluat banii, deci nu cred ca trebuie sa emiteti o chitanta cu minus.
Faceti o factura in rosu (cu minus) pentru suma respectiva iar cand restituiti banii furnizorului, din casierie, cereti acestuia sa va taie o chitanta pentru suma respectiva la care dstra atasati o Dispozitie de plata cu explicatii "incasari eronate".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am un if si am nevoie de unele lamuriri eleonor eleonor am infiintat un if care se ocupa cu comert si a`si vrea sa stiu daca pot taia factura fiscala si ce fac cu cele doua facturi care se imprima in facturier?nu ... (vezi toată discuția)
Chitanta cu minus manug manug Buna ziua.Se poate face chitanat cu minus.Este vb de chitanta la factura de stornare. Factura initiala fiind platita pe loc cu chitanta , la sotrnare ... (vezi toată discuția)
Factura storno claudia_petre claudia_petre Buna ziua. A trebuit sa platesc inapoi o parte dintr-o suma incasata pe un contract. Am facut o factura storno cu suma respectiva iar la valoarea totala ... (vezi toată discuția)