buna ziua! la obiect: un vecin din bloc a acumulat o datorie de 800000 lei la intretinere si a fost dat in judecata de asociatie, aceasta obtinind o sentinta judecatoreasca definitiva de obligare a platii. Pentru punerea in executare ne-am adresat unui executor judecatoresc care a constatat ca apartamentul este pe datorie la banca si ca respectivul nu are nici un fel de venit oficial. intre timp banca a vindut apartamentul iar asociatia nu a obtinut nici un ban. individul nu mai locuieste in bloc si nici nu este de gasit. care este calea legala de obtinerere a datoriei??
@timpuriu :
Ba chiar este importanta suma, dar daca dvs nu realizati diferenta intre sute de mii si mii de lei, asta chiar ca nu e important....
Pe acei "sefi supremi" ma gandesc ca ii puteti schimba foarte usor si foarte legal si sa le preluati chiar dvs atributiile si functiile pentru ca sa va puteti raspunde singur la acele intrebari retorice !
@graby111 :
Daca a fost instituit acel privilegiu imobiliar lucrurile a trebui sa stea putin altfel, dar nu stiu sa va spun de ce nu este luat in considerare.
@Daniel4x4 , este clar ca este importanta valoarea unei sume , dar tot asa de clar este ca aceasta suma de 800 000 , omul a redactat gresit , legea spune ca dupa 90 de zile ,restantierul poate fi actionat in instanta si nu in functie de suma care a acumulat-o ca restanta
@graby iii ,aici s-au iscat niste dicutii ,in jurul sumei care probabil ati trecut- o gresit ( 800 000)
dar aceste discutii nu va ajuta la nimic ,
cum adica apartamentul este pe datorie la banca ? este ipotecat ? dumneavoastra afirmati ca aveti sentinta definitiva si ati instituit privilegiu imobiliar , in aceasta situatie asociatia trebuia sa isi primeasca debitele restante , trebuie sa consultati un jurist ptr ca eu cred ca va fi necesara inca o actiune in instanta ( probabil impotriva banci de data aceasta care a vandut apartamentul ,fara sa se tina cont ca acel apartament are debite la intretinere )
apartamentul a fost luat pe credit de la BCR. Titularul creditului nu a platit datoria la banca iar aceasta l-a dat în judecată și l-a executat silit oentru recuperarea creditului prin vânzarea apartamentului. în urma acestei executări asociația nu a fost primită la masa credală chiar dacă avea și ea o hotărâre judecătorească de recuperarea a datoriei la întreținere. banca a vțndut apartamentul fără să solicite o adeverință de la asociație dacă există litigii pe această linie. vechiul proprietar a dispărut, noul proprietar nu vrea să preia (pe bună dreptate,zic eu) datoria veche care nu e a lui și tot așa. oare banca nu a făcut un abuz prin vînzarea apartamentului fără să țină cont de privilegiul imobiliar și de hotărârea judecătorească?