avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nerespectarea termenului din antecontract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nerespectarea termenului din antecontract

Am incheiat o promisiune bilaterala pentru achizitionarea unui apartament prin programul prima casa la inceputul lunii aprilie 2016. In momentul in care am incheiat promisiunea bilaterala imobilul nu era finalizat si nu avea actele necesare vanzarii, termenul dat in antecontract a fost sfarsitul lunii iulie. Pentru ca nici atunci nu aveau actele necesare am mai facut un act aditional prin care am prelungit termenul pana la sfarsitul lunii octombrie, insa nici acum vanzatorul nu are actele gata motivand ca intarzierea este din cauza primariei locale, care timp de 4 luni nu a semnat nici un fel de autorizatii. Pe langa asta cand am semnat promisiunea bilaterala eu stiam ca apartamentul este bransat la toate utilitatile insa acum mi s-a comunicat ca doar blocul e bransat si ca eu trebuie sa platesc separat pentru bransamentele apartamentului la utilitati. Cand i-am cerut socoteala vanzatorului despre lucrurile acestea el mi-a zis ca a omis sa mentioneze detaliile acestea la inceput ( in promisiune se mentioneaza ca imobilul are bransamente la toate utilitatile). Tot de curand am mai constatat faptul ca bransamentul blocului la gaz va avea loc ubdeva la inceputul anului 2017 nestiinduse exact cand.
Avand in vedere ca nu si-au respectat termenul din promisiune si luand in considerare si lucrurile pe care vanzatorul le-a omis sa mi le spuna, am hotarat sa nu mai prelungesc promisiunea si le-am cerut sa imi inapoieze avansul, insa acestia nu vor sa imi dea banii spun ca nu ei nu si-au respectat promisiunea ci primaria ca nu le-a dat autorizatia.
I-am contactat si le-am spus sa imi dea banii mei inapoi si sa rezolvam problema asta amiabil, mi-au spus ca revin ei cu telefon insa nu au facut-o si nici nu mai raspund la telefon acum.
Nu vreau sa pierd banii, dar nici nu mai pot astepta inca jumatate de an dupa ei. Cum as putea sa recuperez avansul, credeti ca in instanta i-as putea obtine ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 17:58, 30 Octombrie 2016
Buna seara,
Va sfatuiesc sa-l actionati in instanta si sa solicitati aplicarea prevederilor art. 1544 C.Civ.
Nu va luati dupa ei mai ales in chestia cu gazele ca va intind pana la calendrele grecesti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, ma indrept usor catre o situatie neplacuta pentru ... Anton Pan Anton Pan Buna ziua, Ma indrept usor catre o situatie neplacuta pentru care am nevoie de o parere avizata. In vara anului 2020 am gasit o casa pe care doresc sa o ... (vezi toată discuția)
Exceptie de neexecutare vanzare cumparare imobil eul88 eul88 Buna seara! As putea sa invoc arvuna confirmatorie conform Art. 1544 ca si cumparator. \\" Atunci când neexecutarea provine de la partea care a primit ... (vezi toată discuția)
Reziliere antecontract prima casa, recuperare avans grgmrnsc grgmrnsc Buna ziua! As avea nevoie de un sfat. De curand am inceput demersurile catre un apartament de 3 camere situat pe strada Popesti Vest intre statiile de ... (vezi toată discuția)