avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... conventie matrimoniala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

conventie matrimoniala

buna ziua
Sunt casatorit iar parintii mei doresc sa imi cedeze o proprietate sau echivalentul in bani al proprietatii in cazul vanzarii.Doresc sa stiu daca trebuie sa fac vreo conventie matrimoniala in care sa se specifice ca acei bani sunt din partea parintilor mei (in cazul unui divort) , sau nu este necesar de nici un document in acest sens pentru a justifica ca acea proprietate sau contravaloarea imi vor reveni doar mie.
Multumesc.
Depinde de suma. Daca faceti conventie, donatie sau daca treceti o clauza ori mai multe in actul ce il veti incheia cu privire la suma/bunul in cauza, e de vazut. Decizia depinde de ce faceti cu bunul sau cu banii, de cata atentie veti avea in viitor cu actele incheiate, de cati bani doriti sa cheltuiti etc.
Uneori, daca aveti o atentie sporita, puteti face donatia fara taxe majore... alteori, prin acelasi procedeu, puteti pierde donatia. Depinde de situatia specifica: intervale de timp, planuri de viitor, atitudini parinti, sotie etc. In functie de asta decidem daca ne aparam anumite actiuni sau nu, nu putem sufla cu aceeasi determinare si intr-un ceai cald si intr-un iaurt rece.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am o intrebare. mama mea a vandut casa parintilor ... daria_ramona2006 daria_ramona2006 Buna ziua! Am o intrebare. Mama mea a vandut casa parintilor ei si vrea sa imi dea mie banii pentru a cumpara un apartament. Eu sunt casatorita si as vrea sa ... (vezi toată discuția)
Cota parte proprietate si modificare cota parte Mihaivl1 Mihaivl1 Buna ziua, Eu impreuna cu sotia dorim sa achizitionam un imobil. Parintii sotiei vor sa ne sprijine cu o suma de bani, pe care sa ii transmita sotiei prin ... (vezi toată discuția)
Bunuri dobandite inainte de casatorie ancus27 ancus27 Stimati domni, Am in proprietate o casa cu teren dobandite prin act de vanzare cumparare. Intentionez sa ma casatoresc si impreuna cu viitorul sot sa daramam ... (vezi toată discuția)