avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 229 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... autoritatea de lucru judecat si hotararile de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

autoritatea de lucru judecat si hotararile de respingerea actiunii ca inadmisibila

Mi-a fost respinsa nemotivat in fapt si de drept o plangere impotriva actelor procurorului ca inadmisibila cu rea-credinta, si nu-mi aduc aminte ca vreodata sa-mi fi fost respinsa plangerea inadmisibila adica stiu ce fac cand fac asemenea plangere.

Deoarece actiunea nu a fost judecata in fond nu vad de ce nu pot reintroduce actiunea fiindca nu are autoritatea de lucru judecat. Ce parere (de drept) aveti?

Care este legea privind autoritatea de lucru judecat in materie penala fiindca stiu ca este un pic diferita definitia dar am doar literatura de specialitate nu si lege in aceasta privinta
Cel mai recent răspuns: eusaisapte , utilizator 09:19, 6 Noiembrie 2016
Motivarea poate fi generica: pretinsele probe depuse la dosar de petent nu constituie dovezi ale petrecerii unor infractiuni, in sensul legii penale. Si gata, e motivat!
Motivatia e in fapt si DE DREPT cf. art. 286 (2) d) din CPP. Nici o proba nu poate fi respinsa altfel si in general judecatorul se pronunta asupra probelor nu procurorul care doar le strange

P.S. Am citit motivarea si "judecatorul" a retinut mincinos ca plangerea e tardiva ceea ce n-are nici o legatura cu inadmisibilitatea care se invoca pe cale de exceptie pentru alte motive cum ar fi cele de ordine publica
Ultima modificare: Duminică, 6 Noiembrie 2016
eusaisapte, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca parchetul refuza tacit sa rezolve o cerere de recuzare, sesizez contenciosul administrativ? eusaisapte eusaisapte daca parchetul refuza tacit sa rezolve o cerere de recuzare, sesizez contenciosul administrativ? in fapt am formulat o cerere de recuzare impotriva unui ... (vezi toată discuția)
Problema de competenta materiala eusaisapte eusaisapte 1. Am prins in flagrant procurorul general al curtii de apel mintind ca plangerea penala prelabila nu contine descrierea faptelor si indicarea probelor. Acel ... (vezi toată discuția)
Instanta a respins de doua ori plangerea cf. art. 340 din cpp pe motiv fals ca n-am facut plangere cf. art. 339 din cpp, ce-i fac? eusaisapte eusaisapte Instanta a respins de doua ori plangerea cf. art. 340 din CPP pe motiv fals ca n-am facut plangere cf. art. 339 din CPP, ce-i fac ca devin agasanti? De ... (vezi toată discuția)