avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am fost amenintat si injurat de un coleg la munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am fost amenintat si injurat de un coleg la munca

Buna ziua,
Azi a venit un coleg la mine sa ma ameninte si sa ma injure si vreau sa ii fac in scris directorului.Am si martori.Putesti sa ma ajutati va rog?Treb sa fac in scris.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Diaconescu Alin Ionut , utilizator 13:09, 28 Ianuarie 2018
Va trebui sa sesizati in scris conducerea cu privire la comportamentul acelui coleg.

"Deşi Codul muncii nu face referire la normele de comportament, acestea trebuie respectate de salariat, sub sancţiunea răspunderii disciplinare. Obligaţia de a respecta normele de comportare se deduce, pe de o parte, din ansamblul dispoziţiilor legale, iar pe de altă parte din prevederile art. 5 din Codul muncii, care consacră principiul egalităţii de tratament, precum şi din dispoziţiile art. 6 din acelaşi cod, relative la respectarea demnităţii şi conştiinţei salariatului. "(Alexandru Ţiclea, Andrei Popescu, Constantin Tufan, Marioara Ţichindelean, Ovidiu Ţinca, Dreptul muncii, Editura Rosetti, Bucureşti, 2004, p. 665)
Va multumesc frumos de ajutor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna dimineata! as vrea sa intreb daca pot face ceva in legatura ... Cdefghi Cdefghi Buna dimineata! As vrea sa intreb daca pot face ceva in legatura cu o colega care de aproximativ 2 ani imprastie minciuni in legatura cu mine la locul de ... (vezi toată discuția)
Buna seara! la locul meu de muncă am avut o divergență cu ... Zeeda Zeeda Buna seara! La locul meu de muncă am avut o divergență cu una dintre colege. In urma acestei divergente, au început amenințările,\"pot să-ți fac rău ... (vezi toată discuția)