avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale proces verbal de contraventie
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

proces verbal de contraventie

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
Angajatul unei societati parcheaza masina firmei pe domeniul public fara tichet de parcare si este amendat. Procesul verbal a fost intocmit pe numele firmei proprietare, in data de 10.08.2009, desi data savarsirii faptei a fost 21.06.2009, asa cum reiese si din poza atasata procesului verbal. Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Cine face contestatia procesului verbal: angajatul care a parcat neregulamentar sau firma pe numele careia este procesul verbal?
2. Care poate fi motivul pentru care procesul verbal a fost intocmit dupa aproape 2 luni de la data savarsirii faptei?
2. Daca nu se anuleaza p-v, se mai poate achita 1/2 din suma, avand in vedere ca plangerea impotriva procesului verbal s-a depus la judecatorie a doua zi dupa comunicarea acestuia-deci in termenul de 48 de ore de la comunicare?
Va multumesc mult pentru rabdare!
Cel mai recent răspuns: ContSters82010 , utilizator 16:06, 28 August 2009
Vedeti daca mai sunteti in termen -procesul- verbal trebuie contestat de firma pe numele careia a fost amendata si mergeti la finante si vedeti cat aveti de plata.
Acum am aflat ca angajatul a facut plangere impotriva procesului verbal, in nume personal, asa a fost indrumat de cineva de la politia comunitara??!! Are valabilitate aceasta plangere? Ieri a fost primit procesul verbal de contraventie la firma si astazi a facut plangerea impotriva lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda parcare menumorut82 menumorut82 va salut.am primit o amenda de la politia comunitara pentru ca am parcat intr-o parcare cu plata si nu am platit.(mentionez ca in zona nu exista taxometru si ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal de contraventie ContSters82010 ContSters82010 Buna ziua, Va roga sa ma ajutati si pe mine cu un model de contestatie a p-v de contraventie intocmit de politia comunitara. M-ar ajuta un link sau macar ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala, parchat pe interzis dantintesan dantintesan Buna seara. Am parcat masina pe interzis (in Cluj-Napoca) si am primit o amenda pentru ca nu aveam tichet de parcare. In fiecare zi se parcheaza acolo, nu ... (vezi toată discuția)