Buna ziua . Traiesc in Italia si de curand am primit o instiintare din partea statului italian in care sunt obligat sa platesc 25% din venitul lunar pensie de intretinere mamei fetitei mele in varsta de 7 ani. Ele locuiesc in Romania . Mentionez ca eu mai am un copil in varsta de 14 ani din alta casatorie caruia i platesc pensie de intretinere. Cum e posibil asa ceva deoarece art.529 din codul civil prevede plata a 16.5% atunci cand sunt 2 copii ?
Art. 529
Cuantumul întreţinerii
(1) Întreţinerea este datorată potrivit cu nevoia celui care o cere şi cu mijloacele celui care urmează a o plăti. (2) Când întreţinerea este datorată de părinte, ea se stabileşte până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii şi o jumătate pentru 3 sau mai mulţi copii.
(3) Cuantumul întreţinerii datorate copiilor, împreună cu întreţinerea datorată altor persoane, potrivit legii, nu poate depăşi jumătate din venitul net lunar al celui obligat.
O treime din 100% este 33,3%, cat se datoreaza pentru doi copii.
Buna ziua,
Va trebui sa va adresati instantei din Romania si sa aratati ca aveti 2 copii in intretinere.
Mama fetitei nu a aratat in instanta aceasta situatie si de aceia s-a calculat gresit.
Va multumesc !!! Problema e ca mie nu mi-a ajuns nici un act cu nici o decizie ci doar o instiintare a statului italian de tip recuperare de credit in baza unei sentinte din 2015 care din cate stiu nu mai poate fi atacata deoarece e prea tarziu.