avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Pensia de intretinere
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Pensia de intretinere

Buna ziua . Traiesc in Italia si de curand am primit o instiintare din partea statului italian in care sunt obligat sa platesc 25% din venitul lunar pensie de intretinere mamei fetitei mele in varsta de 7 ani. Ele locuiesc in Romania . Mentionez ca eu mai am un copil in varsta de 14 ani din alta casatorie caruia i platesc pensie de intretinere. Cum e posibil asa ceva deoarece art.529 din codul civil prevede plata a 16.5% atunci cand sunt 2 copii ?
Cel mai recent răspuns: Danlarisanicola , utilizator 09:07, 3 Noiembrie 2016
Buna ziua,

Art. 529
Cuantumul întreţinerii
(1) Întreţinerea este datorată potrivit cu nevoia celui care o cere şi cu mijloacele celui care urmează a o plăti.
(2) Când întreţinerea este datorată de părinte, ea se stabileşte până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii şi o jumătate pentru 3 sau mai mulţi copii.
(3) Cuantumul întreţinerii datorate copiilor, împreună cu întreţinerea datorată altor persoane, potrivit legii, nu poate depăşi jumătate din venitul net lunar al celui obligat.

O treime din 100% este 33,3%, cat se datoreaza pentru doi copii.

Pentru un copil o patrime, adica 25%.
Deci e corect asa sa inteleg ? Si daca da atunci 25% la unul si 25% si la celalat nu ? Deci 50%!
Buna ziua,
Va trebui sa va adresati instantei din Romania si sa aratati ca aveti 2 copii in intretinere.
Mama fetitei nu a aratat in instanta aceasta situatie si de aceia s-a calculat gresit.
Va multumesc !!! Problema e ca mie nu mi-a ajuns nici un act cu nici o decizie ci doar o instiintare a statului italian de tip recuperare de credit in baza unei sentinte din 2015 care din cate stiu nu mai poate fi atacata deoarece e prea tarziu.
Buna ziua,
Acea sentinta nu mai poate fi atacata dar se poate deschide un nou dosar.
Costa doar 20 lei si ceva timp de asteptare.

Alte discuții în legătură

Lamurire procente pensie alimentara mai multi copii-jurisprudenta romana sky2015 sky2015 Situatia este urmatoarea: Se plateste pensie intretinere unui copil minor care locuieste cu mama sa in cuantum legal de 1/4(25%) din venit.Din o casatorie ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentară goodrige goodrige Bună ziua, Plătesc pensie alimentară 20% din venit. Întrebare: Există posibilitatea ca aceasta să scadă dacă am un copil dintr-o nouă ... (vezi toată discuția)
Recurs pentru pensia de întreținere a unui minor. Monikkiss Monikkiss În urma procesului pentru pensia de întreținere a unui minor de 11 ani a fost dată sentința de 25 la sută din venitul lunar.Acum vă întreb ținând ... (vezi toată discuția)