avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1097 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Refuz acord de iesire din tara cand e programul de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Refuz acord de iesire din tara cand e programul de vizitare, consecinte

Daca mama copilului doreste sa plece cu copilul din tara cand este programul copilului cu mine pot sa refuz?? Eu am un program de doua dati pe luna (de sambata pana duminica) si este scris in hotarare.
proastasatului a scris:

Stimate domnule, oamenii fara argumente, ca dvs, recurg la atac la persoana. E un fapt cunoscut. Succes la scrisul pe formum stimate domn, caci cu asta banuiesc ca veti ramane prin astfel de atitudini si pe buna dreptate.
Doamna mirebire, parintele nerezident are obligatia de a solicita program de vizitare (daca isi doreste). Instanta nu-i poate da daca omul nu cere. Daca nu ai program pe perioada vacantei, nu mama a decis ca vacanta copilului cu ea e mai "misto" decat cea cu tatal, ci tatal a decis acest lucru, necerand program de vizitare, asumand deci ca vacanta copilului cu mama e ok. Nu vad nimic dificl de priceput.
ps: cu titlu suplimentar de ajutor spre intelegere, in dispozitiv scrie (cu titlu general de ex): Incuviinteaza (deci admite o cerere, nu inventeaza!) urmatorul program de legaturi personale: 1ul si al 3lea week end de vineri ora...pana duminica, ora.... In vacante (adica capitolul 2 al structurii programului, in vacanta de iarna, 1a saptamana cu tatal, a doua cu mama....). Rezulta ca avem 2 tipuri de programe in afara vacantei si pe parcursul acesteia. Daca pe parcursul vacantei s-ar mentine si week end-uri incercati sa vedeti ce s-ar intampla: copilul pleaca, sa zicem, in 1a saptamana cu tatal, duminica tatal il aduce inapoi, luni pleaca copilul cu mama, dar nu poate sta tot pana duminica deoarece week end-ul e cel in care sta cu tatal. Ce rezulta? Ca mama are vacanta cu copilul nu o saptamana, cum a stabilit instanta scriind 1 a saptamana cu tatal a 2a cu mama, ci doar de luni pana vineri, caci vineri copilul trebuie sa plece din nou cu tatal. E mai usor acum?

Dar ma intreb eu:Ce monstru de pseudo-mama poate refuza vizitele tatalui la copil??Daca vrea sa faca vacanta cu ea in afara tarii,de ce trebuie sa refuze alte zile tatalui??Pentru mine,o astfel de mama ar trebui sa piarda dreptul de parinte!!Nu poti fi atat de nenorocit incat sa refuzi copilului dreptul de a vedea propriul tata cel putin de doua ori pe luna!!Deja e foarte putin!
Ce sa refuze dnule Iancu? Omul nu se oboseste nici sa ceara program si dupa mintea dvs e de vina mama? Dar tatal de ce nu a cerut program pe perioada vacantei? Dar tatal de ce nu trebuie sa-si piarda dreptul de parinte? Daca lui atata i-a pasat de copil de are 2 vizite pe luna si nicio vacanta, de ce e mama vinovata? Ca n-a cerut ea in locul tatalui?
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Noiembrie 2016
proastasatului, utilizator
Am cerut doua weekenduri pe luna pentru pentru ca atunci copilul meu era la gradinita. Nu statuse cu mine singur din grija mamicii lui grijulie foc, asa ca am zis sa nu fie prea mult de la inceput. Din aceiasi grije si iubire nemarginita a mamicii insa copilului meu nu pleaca nici in ziua de azi.
Asa ca domnule sau doamna Iancu eu am de-a face cu o astfel de mama ce ascunde copilul nostru de mine cand vin la el si daca e doar de doua ori pe luna. Nu trebuie sa fie nenorocita, trebuie doar sa se gandeasca doar la ea si de copil sa nu ii pese deloc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program vizita minor ContSters376123 ContSters376123 Buna ziua, va rog sa ma ajutati sa clarific un aspect din hotarirea jud care precizeaza programul de vizitare minor de catre tata. Astfel se spune ca tatal ... (vezi toată discuția)
Autoritate părintească exercitată în comun. Își poate schimba domiciliul părintele rezident - mama - fără acordul tatălui? Desperados Desperados Buna ziua.In urma unui divort cu custodie comuna domiciliul copilului la mama,adica la mine.Programul de vizita este prima si a treia vineri din luna de la 18 ... (vezi toată discuția)
Exercitare custodie comuna mara2017 mara2017 In urma divortului, eu am custodia copilului. De curand, tatal, a cerut custodie comuna, desi nu si-a vizitat copilul de mai multi ani si nici nu pastreaza ... (vezi toată discuția)