avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Retinere garantie dupa demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Retinere garantie dupa demisie

Buna ziua , este normal sa mi se retraga garantia , in urma unui inventar facut in lipsa mea , mentionez ca am demisionat cu o luna si jumatate inainte de inventar si nu am fost chemata la inventar. Eu consider ca in acest timp de 45 de zile, se puteau intampla multe in lipsa mea, plus ca s -au perindat mai multe persoane care au demisionat.Multumesc
Ultima modificare: Joi, 3 Noiembrie 2016
Miiia, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:48, 4 Noiembrie 2016
Pentru lipsuri in gestiune unitatea are dreptul legal sa se despagubeasca din garantia depusa de gestionar. Era de datoria dvs. in calitate de gestionar ca pana la incetarea CIM sa predati gestiunea. Daca considerati ca masura este abuziva, atunci va puteti adresa instantei de judecata pentru restituirea garantiei.

Miiia a scris:

Buna ziua , este normal sa mi se retraga garantia , in urma unui inventar facut in lipsa mea , ....


Predarea-primirea gestiunii de bunuri materiale se face intre gestionarul care preda si cel care primeste, pe baza dispozitiei scrise a conducatorului unitatii. In dispozitiei se vor arata: gestiunea care se preda, numele si prenumele gestionarilor si ale persoanelor care, conform prezentei hotarari, participa la operatia de predare-primire, precum si locul, ziua si ora inceperii acestei operatii.

In cazul in care gestionarul sau reprezentantul sau nu se prezinta la locul si timpul stabilit, predarea se face in numele gestionarului de catre un angajat desemnat in acest scop de conducatorul unitatii.

Ati primit vreo decizie de la angajator pentru predarea gestiunii ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa gestionar la gestiuni materiale carmen1975 carmen1975 Buna ziua, am intrebarea urmatoare: cum se procedeaza legal in situatia in care gestionarul lipseste din unitate pe motiv medical mai mult de 60 zile ... (vezi toată discuția)
Preluare gestiune papillon papillon Buna seara! In calitate de sef de magazin trebuie sa preiau o gestiune, insa la inventar nu am fost lasat sa particip venind o echipa speciala de la centru ... (vezi toată discuția)
Predare inventar Dan1963 Dan1963 In data de 02, am avut un accident de munca( declarat de mine la ITM ). Pe data de 08 ( ultima zi de C.M.) am notificat firma privind incetarea contractului de ... (vezi toată discuția)