avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vb in interiorul romaniei cu taxa de roaming ??
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vb in interiorul romaniei cu taxa de roaming ??

- x se afla intr-o localitate de fronitiera - are roamningul activat automat.

- x mnu paraseste teritoriul tarii.

---------------------
la sfarsit de luna primeste factura !! - cca 3000 EURO.
Incredibil.

I se explica ca a vorbit pe roamning.

Explicatia posibila: fiind la granita semnalul din bulgaria a fost mai puternic si astfel a intrat pe roamning. X fiind in varsta nu a observat nimic neobisnuit si a vorbit normal stiind ca are minute gratuite.

Firma nici nu vrea sa auda sa nu plateasca factura.

-------------------------
Ce se poate face ?

1. Protectia consumatorului ?
2. sa astepte sa-l dea in judecata si sa conteste in cadrul procesului suma - cere expertiza etc ca sa demonstreze ca undele din bulgaria pot avea efecte si in romania, apoi martori ca nu a parasit romanie etc.
3. E bine sa notifice si in scris pe firma - sa dovedeasca buna credinta

Cum apreciati ?.

Cel mai recent răspuns: ContSters89128 , utilizator 22:10, 28 August 2009
Firma de telefonie ar putea replica ca a dat telefonul altcuiva care s-a deplasat peste granita, nu?chiar daca el dovedeste ca nu a parasit teritoriul.
in primul rand sesizati protectia consumatorului
notificati in scris firma de telefonie sa va demonstreze tehnic locul de unde ati sunat (pot sa faca acest ) daca nu vor , ii dati in judecata (contestati in instanta factura emisa) , iar in cadrul procesului cereti judecatorului s-a trimita catre STS ( serviciul de transmisiuni secrete) si catre Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii( prin serviciul 112) o adresa prin care s-a precizeze locul fizic de unde ati sunat , stiu ca in procesele penale in care sunt solicitati fac acest lucru , nu stiu daca si in procesele civile
tehnic va spun sigur ca se poate sunt si eu curios ce raspuns veti primi de la juristii de pe acest forum
factura trebuie sa o contestati in 30 de zile
Ultima modificare: Vineri, 28 August 2009
ContSters89128, utilizator
nu incearca nimeni ?
Cum poate demonstra ca nu a imprumutat cuiva telefonul care apoi a calatorit in strainatate si a povestit "moartea caprioarei " la telefon?
foarte simplu,se cere dovada ca s-a vorbit in alta tara...;)

Alte discuții în legătură

Bună ziua, În prima parte a lunii august 2021, am fost plecată ... AnaMariaVaz AnaMariaVaz Bună ziua, În prima parte a lunii august 2021, am fost plecată împreună cu un grup de prieteni într-o călătorie prin țară, care a inclus și ... (vezi toată discuția)
Facturare telekom. buna ziua, la inceputul lunii august am fost ... zsoli71 zsoli71 Facturare Telekom. Buna ziua, La inceputul lunii august am fost in Clisura Dunarii, mai precis la Dubova si la Orsova. Nu am trecut granita, dar nici nu am ... (vezi toată discuția)
Conectare la rețeaua de telefonie din ucraina Raduandrei7865 Raduandrei7865 Buna ziua nu stiu daca a mai întîmpinat cineva o problemă asemănătoare dar as dori sa stiu ce părere aveți despre aceasta problema.pe data de 13 iulie ... (vezi toată discuția)