avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Incepere buissness.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Incepere buissness.

Buna ziua mai intai de toate,site-ul acesta ma ajutat de multe ori in trecut cand am cautat ceva.
Ma numesc Stefan am 25 de ani ,absolvent de liceu profesional .
Eu pot repara orice tableta,calculator,telefon,laptop,smart tv,pe amandoua partile,hardware si software si as vrea sa imi deschid o afacere in legalitate sa ma ocup de aceste lucruri,reparatii. Care sunt pasii de urmat si cat m-ar costa sa incep o asemenea afacere ?(am fost dezinformat de un post radio cu privire la creearea unui pfa,ei spunand ca,costa doar 140 de lei,pe cand pretul depaseste peste 1000 de lei). Pot cere subventii sau fonduri Europene pentru asa ceva ? Trebuie infiintata o societate comerciala sau pfa ? Sunt la inceput de drum si nu mi-as permite prea multe. Am deja achizitionate uneltele.
Cel mai recent răspuns: Irina Pricop , Consilier juridic 14:10, 8 Noiembrie 2016
nu costa 1000 lei constituirea unei PFA; nu va sfatuiesc sa faceti SRL; mergeti si faceti PFA la Registrul Comertului; nu are cum sa va coste mai mult de 500-550 lei, poate chiar mai putin daca dati specimenul de semnatura a registru si nu la notar; nu aveti capital social de depus, nu sunt de plata decat taxele de la RC si cazierul/cazierele (daca vi-l cere si pe cel fiscal); nu aveti act constitutiv, nici alte documente; daca aveti apartament propriu, puteti face un contract de comodat (fara plata chirie) intre dvs. si PFA-ul dvs.; daca apartamentul nu va apartine, puteti face oricum comodat cu proprietarul; deci nu vad de unde au iesit 1000 lei aia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate pfa Macaret Macaret Buna ziua. am infiintat recent un PFA, avand ca activitate realizarea software-ului la comanda. Sediu Social este in apartamentul proprietate personala. Am ... (vezi toată discuția)
Pasi de urmat pentru infiintarea unei firme noi - srl Xmas Xmas Buna seara, as dori sa stiu si eu, daca ma puteti ajuta, care sunt pasii de urmat pentru a infiinta o firma noua? Mentionez ca nu am mai infiintat niciodata ... (vezi toată discuția)
Infiintare societate cospinel cospinel Pentru o ferma legumicola cu doi asociati persoane fizice ce forma de organizare ar fi mai indicata(srl,pf,snc,etc)? si de ce ? (vezi toată discuția)