avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bloc fara balcon
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bloc fara balcon

Buna ziua,
As dori sa aflu de la dumneavoastra daca ati auzit de posibilitatea construirii de balcoane pe o partea a blocului, de la parter pana la etajul 10, sau daca exista cadru legal pentru asa ceva.
Locuiesc intr-un imobil cu zece etaje, eu la etajul 6, dar nu avem balcon, fapt resimtit din plin toti locatarii. Noi am dori sa construim din fonduri proprii dar nu stiudaca a maifacut cineva asa ceva, recunosc ca pana si ideea in sine este cam ciudata.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: suiram68 , utilizator 14:49, 31 Mai 2022
Blocul este din anul 1971. Oricum cativa vecini s-au razgandit: "noi avem o varsta si nu ne mai trebuie". Probabil s-au speriat de costuri, aprox 2000€ de fiecare.
Eu nu m-aș grăbi să arunc cifre. Cu siguranță, însă, față de normele care au stat la baza proiectării blocului în 1970 normele actuale sunt mult diferite, mai sigure. Mare atenție la cei care dau soluții „după ureche”. Cu afectarea structurii unei clădiri nu-i joacă. Și un cutremur vrâncean ca cel din 1977 sau mai mare poate apare în orice moment.
solicitati certificat de urbanism in vederea informarii pentru construire balcoane. Apoi, cu acest certificat mergeti la un proiectant care va va intocmi un memoriu justificativ si niste planse. Veti obtine un certificat de urbanism pentru construire balcoane in care veti avea de obtinut niste avize. de la asociatia de proprietari, ISU, expertiza tehnica, studiu geotehnic, Cultura (daca sunteti in zona de protectie a monumentelor) furnizori de utilitati etc. apoi procedati la elaborarea DTAC-ului si obtinerea autorizatiei...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrarea in legalitate cu balcon contruit la parter shokaliptiku shokaliptiku buna seara. problema sta in felul urmator: avem in plan sa cumparam apartament la parter + balcon. balconul apare in acte ( act vanzare cumparare - ... (vezi toată discuția)
Balcon parter intr-un bloc anvelopat termic bogdansem bogdansem Buna ziua, Blocul in care locuiesc este in proces de finalizare anvelopare. Detin un apartmanent la parter si as dori sa contruiesc un balcon. Incerc sa ... (vezi toată discuția)
Balcon sub balcon natasa13 natasa13 Buna ziua, locuiesc intr-un bloc cu 4 et., la parter, iar parterul nu este prevazut cu balcon. Daca doresc sa construiesc unul la fel ca cele existente, nici ... (vezi toată discuția)