avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 153 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Judecator cu atitudine partinitoare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Judecator cu atitudine partinitoare

Ex.:cauza cu 2piriti:piritul nr.1-persoana fizica,piritul nr.2-persoana juridica avind ca administrator si asociat unic piritul nr.1.Inca din actiunea introductiva reclamantul solicita interogatoriu piritului nr.1-persoana fizica.Judecatorul timp de vreo 2 termene,eludeaza aceasta cerere,pina cind reclamantul tot insistind,obtine interogatoriu pt.piritul nr.1-persoana fizica.La termenul stabilit se prezinta reclamantul, judecatorul preia de la acesta foaia cu intrebarile,insa piritul nr.1 absenteaza fara motiv de la acest termen.Ce face judecatorul?Amina cauza, cu termen peste 3 saptamini,si pe portal apare motivatia:amina cauza pt. interogatoriu,insa pt. piritul nr.2-persoana juridica, fara ca cineva sa-i fi cerut acest lucru.A reusit astfel foarte dibaci sa elimine elementul surpriza pt. interogatoriul adresat persoanelor fizice,nesanctionind in nici un fel absenta piritului nr.1-persoana fizica.Ce temei legal am la indemina pentru a reactiona in fata acestei situatii?
Paratul persoana fizica a fost citat cu mentiunea expresa "personal la interogatoriu "?

Daca da, atunci solicitati judecatorului sa faca aplicarea art.358 Cpc.

Daca nu a fost citat cu aceasta mentiune, atunci ceea ce a dispus judecatorul este corect, iar dvs nu ar fi trebuit sa lasati la dosar foaia cu intrebari.
Ptr.persoana juridica se comunica in prealabil interogatoriul si vor raspunde in scris,ptr.persoana fizica verbal infata instantei, a fost culpa dvs.,trebuia sa solicitati restituirea interogatoriului daca nu s-a prezentat presoana fizica sa raspunda in fata instantei.
Multumesc,dar as vrea sa stiu unde apare scris,,personal la interogatoriu'' Eu l-am numit pe Ionescu pt.interogatoriu. Trebuia sa spun,, personal Ionescu'',pentru daca nu as fi spus asta putea sa se prezinte tata lui Ionescu.Si spuneti ca a procedat corect judecatorul.Pai nu era mai corect sa constate absenta partii supuse interogatoriului,sa aplice 358-ul si sa incheie sedinta? Pentru ce a mai solicitat reclamantului foaia cu intrebarile.Va spun eu, a speculat foarte dibaci naivitatea si necunoasterea reclamantului,caci acesta s-a executat imediat cind ditai judecatorul i-a cerut foaia cu intrebarile,ajutind astfel partea pirita care acum in liniste la o cafea impreuna cu avocatul poate sa redacteze raspunsurile! Dar va intreb, poate reclamantul sa refuze semnarea interogatoriului si sa solicite aplicarea 358-ului?

Trebuie sa fac precizarea ca solicitarea pt. interogatoriu s-a facut pe cale orala in fata instantei in prezenta avocatului piritului,intrucit,,onorata''instanta a ignorat aceasta solicitare facuta in scris de mult timp!

Si mai trebuie relevat un aspect:judecatotul ajunge la cauza cu pricina,face prezenta.Reclamantul prezent,piritul absent nemotivat!Constatind absenta nemotivata a persoanei fizice supuse introgatoriului,nu cumva trebuia sa aplice pe loc 358-ul? Pentru ce a mai cerut amaritului de reclamant foaia cu intrebarile,abuzind astfel de nestiinta si ignoranta bietului reclamant?Si atunci bietul reclamant este in culpa! FRUMOS!!!!!


[mesaj editat - 1.3 din regulament]
Ultima modificare: Duminică, 13 Noiembrie 2016
Gabriela Pintea, Consilier juridic
La urmatorul termen,nu poate reclamantul sa refuze semnarea interogatoriului persoanei juridice,si sa invoce aplicarea art.358 pt. neprezentarea persoanei fizice fara nici un motiv de la termenul anterior?
Cazurile se analizează pe ceea ce se afla la dosar.

Nu pare sa existe probleme cu părtinire dar fiecare parte trebuie sa fie atenta la judecata pentru ca neatenția poate costa scump.

Nu cred ca va veți putea descurca la proces pentru ca nu știți sa va apărați și nu este vina dvs. din moment ce nu aveți pregătire juridica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proba interogatoriului radinschipaul radinschipaul Ce se poate intimpla daca partea care a solicitat proba cu interogatoriu pentru o persoana juridica,constatind ca unele raspunsuri sunt mincinoase, refuza ... (vezi toată discuția)
Interogatoriul persoanelor juridice - ioancar ioancar despre răspunsul la interogatoriul persoanelor juridice - în materie ... (vezi toată discuția)
Administrarea interogatoriului suciu_diana suciu_diana Buna ziua, doar reclamantul poate sa administreze proba interogatoriului? Daca si partea parata a solicitat si a primit dreptul de a pune intrebari prin ... (vezi toată discuția)