avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Retinere permis de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Retinere permis de conducere

Buna ziua,

Lucrez in Austria , ca sofer, unde am obtinut si permis de conducere.
Am ajuns in Romania cu masina Nisan si o platforma ce a depasit greutatea
din permis . Pentru depasirea greutatii mi s-a retinut permisul de conducere,
nelimitat, de care am mare nevoie. Ce pot sa fac.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 22:51, 6 Noiembrie 2016
La retinerea permisului de conducere trebuia sa se intocmeasca de catre agentul constatator un proces verbal. S-a intocmit un asemenea proces verbal? Daca da, la ce articol si din ce act normativ a fost incadrata fapta dvs. Daca nu s-a intocmit un proces verbal retinerea permisului de conducere este abuziva. Depuneti o plangere contraventionala in termen de 15 zile de la data primirii procesului verbal sau a dovezii retinerii permisului de conducere. Plangerea contraventionala se depune la Judecatoria la care este arondat locul savarsirii faptei. Dupa inregistrarea plangerii contraventionale solicitati un certificat de grefa cu care va prezentati la politie si vi se va restitui permisul de conducere pana la solutionarea plangerii contraventionale.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am închiriat o mașină în spania pentru perioada unei vacanțe de 15 zile, dar mi-a fost suspendat carnetul. există vreo posibilitate să-l recuperez? carmen bodeanu carmen bodeanu Bună ziua! Există vreo posibilitate in următoarele 15 zile suspendarii carnetului să folosesti pe teritoriul altei tări din UE(Spania)o masina pe care ... (vezi toată discuția)
Prelungire dovada Tommy95 Tommy95 Buna ziua , in seara asta am fost oprit de doi domni politisti care mi au luat permisul pentru ca am trecut pe rosu , as dori si eu ce pot face ca pot prelungi ... (vezi toată discuția)