va rog sa imi spuneti care este taxa pentru un proces de partaj a 2 credite bancare facute in timpul casatoriei , pe care a ramas sa le plateasca sotul
Partajul presupune impartirea a ceva. Acel ceva poate fi bunuri sau datorii comune. In Legea nr. 146/1997 astfel cum a fost modificata, nu se specifica expres ca taxa de 3% din valoarea bunurilor ce urmeaza a fi partajate se refera numai la bunuri nu si la datorii!
Pe cale de consecinta, in opinia mea, in speta, taxa este de 3% din valoarea creditelor ce se cer a fi partajate iar aceasta trebuie depusa la data depunerii cererii personal la instanta, iar daca o depuneti prin posta, prin citatie, instanta va va comunica atat data si ora la care s-a stabilit termenul de judecata cat si cuantumul taxelor de timbru pe care trebuie sa-l achitati pana la acel termen sub sanctiunea anularii cererii ca netimbrata. In caz ca ati timbrat cu o suma modica, sub sanctiunea anularii ca insuficient timbrata! ;)
Partaj
ContSters79003
Buna ziua
am si eu cateva nelamuriri, poate ma puteti ajuta...
daca masa partajabila e de 100000 de euro, eu trebuie sa platesc 3000 de euro ca taxa de ... (vezi toată discuția)