avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... taxa proces partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

taxa proces partaj

va rog sa imi spuneti care este taxa pentru un proces de partaj a 2 credite bancare facute in timpul casatoriei , pe care a ramas sa le plateasca sotul
Cel mai recent răspuns: mancipri , utilizator 21:35, 2 Septembrie 2009
Partajul presupune impartirea a ceva. Acel ceva poate fi bunuri sau datorii comune. In Legea nr. 146/1997 astfel cum a fost modificata, nu se specifica expres ca taxa de 3% din valoarea bunurilor ce urmeaza a fi partajate se refera numai la bunuri nu si la datorii!
Pe cale de consecinta, in opinia mea, in speta, taxa este de 3% din valoarea creditelor ce se cer a fi partajate iar aceasta trebuie depusa la data depunerii cererii personal la instanta, iar daca o depuneti prin posta, prin citatie, instanta va va comunica atat data si ora la care s-a stabilit termenul de judecata cat si cuantumul taxelor de timbru pe care trebuie sa-l achitati pana la acel termen sub sanctiunea anularii cererii ca netimbrata. In caz ca ati timbrat cu o suma modica, sub sanctiunea anularii ca insuficient timbrata! ;)
MULTUMESC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai pot timbra acțiunea pânã la primul termen de judecatã? puideurs puideurs Buna ziua, Daca actiunea introductiva de judecare nu a fost timbrata, mai pot timbra actiunea pina la primul termen de judecata ? (20.05.2014), pentru ca ... (vezi toată discuția)
Partaj ContSters79003 ContSters79003 Buna ziua am si eu cateva nelamuriri, poate ma puteti ajuta... daca masa partajabila e de 100000 de euro, eu trebuie sa platesc 3000 de euro ca taxa de ... (vezi toată discuția)
Cuantumul taxelor de timbru - cerere de chemare in judecata pentru obligarea paratului la inmatricularea vehiculului cumparat slv63 slv63 Buna ziua! Am de facut o cerere de chemare in judecata pentru obligarea paratului la inmatricularea vehiculului cumparat. nu stiu care este valoarea taxei de ... (vezi toată discuția)