avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Pot solicita o plata partiala din salariu?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Pot solicita o plata partiala din salariu?

ca functionar public care primesc drepturile salariala la data de 12 ale lunii, post solicita o plata partiala ( de 40/50%) din salariu mai inainte cu 7 zile? Exista vreo restrictie legala? (nu cer avans, ci o plata partiala!)
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 15:15, 7 Noiembrie 2016
Întrebarea corectă este „există o prevedere care permite aceasta?”, nu „există o prevedere care interzice aceasta?”. Asta pentru că, în acest domeniu, principiul „tot ceea ce nu este interzis de lege este permis” acționează cu vigoare atenuată sau deloc.

Nu puteți solicita o plată parțială. Art. 1, alin. (1) și art. 2 din Ordinul nr. 86/2005 pentru reglementarea datei plăţii salariilor la instituţiile publice prevăd faptul că ordonatorii principali de credite şi instituţiile publice şi serviciile publice din subordinea acestora achită salariile într-o singură tranşă lunară, la datele prevăzute în anexa care face parte integrantă din ordin. Nici acest act normativ și nici Legea nr. 284/2010 nu reglementează, prin excepție de la regula menționată în paragraful precedent, posibilitatea plăților parțiale.
Ultima modificare: Luni, 7 Noiembrie 2016
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Relatii sef-subordonata adina03 adina03 exista vreun temei legal in virtutea caruia sunt interzise si pot fi sanctionate relatiile dintre un sef si o subordonata? in conditiile in care ROI nu prevede ... (vezi toată discuția)
Pensionare invatamant marin83 marin83 profesorii se pot pensionare cu 3 ani inaintea varstei standard? (vezi toată discuția)
Legea 284/2010 jenicaprod jenicaprod Legea 284/2010, privind salarizarea se aplica in toate institutiile publice sau este tot la latitudinea angajatorului? (vezi toată discuția)