avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Obiectiuni la raportul de expertiza. Cine le plateste?
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Obiectiuni la raportul de expertiza. Cine le plateste?

Buna ziua,
Intr-o cauza civila s-a incuviintat efectuarea unei expertize tehnice, la cererea reclamantului. Dupa depunerea raportului de expertiza paratul a formulat obiectiuni. Expertul a mai cerut 2.000 lei, considerand ca sunt obiective noi (fara a depune decont) si a cerut termen de o luna pt. a raspunde. Expertiza a costat 5.000 lei, in baza decontului expertului, suma ce a fost achitata. Precizez ca nu e vorba de obiective noi, ci despre lamurirea raportului (raport de expertiza pentru care expertul a fost platit) si am in vedere si art.339(2) Cod proc. civila. Intrebare: daca expertul depune un decont si instanta incuviinteaza suma ceruta de expert, cine plateste c/v. obiectiunilor? Reclamantul, care a cerut si a platit expertiza sau paratul care a formulat obiectiunile? Cu multumiri !
Ultima modificare: Luni, 7 Noiembrie 2016
mari, utilizator
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 07:14, 5 Mai 2018
Instranta decide cine plateste suplimentul de expertiza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebari legate de activitatea de expertiza tehnica Crios339 Crios339 Am unele intrebari legate de activitatea de expertiza tehnica: 1. exista prevazut undeva in legislatie dreptul expertului la o zi libera (de la locul de ... (vezi toată discuția)
Continuarea unei expertize judiciare dupa renuntarea la calitatea de expert judiciar LauraCod LauraCod Buna ziua, Am efectuat o expertiza judiciara si am depus-o. Dupa o perioada, din motive personale am renuntat la calitatea de expert judiciar. Una din parti ... (vezi toată discuția)
Stabilire onorariu expertiza judiciara Gadjo Gadjo Care este procedura/ cadrul legal prin care un expert tehnic judiciar solicita/stabileste onorariul intr-un dosar penal in care a fost numit de organele de ... (vezi toată discuția)