avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Notificare salariat pentru incetare CIM perioada ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Notificare salariat pentru incetare CIM perioada determinata

Buna ziua,

Atunci cand angajatorul nu mai doreste continuarea unui CIM pe perioada determinata trebuie sa notific salariatul cu 5 zile inainte de expirarea termenului? Salariatul va primi in urma incetarii o decizie cu art. 56 alin. 1 lit i), dar cand trebuie sa il anunt ca nu vom mai continua colaborarea?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:00, 7 Noiembrie 2016
Chiar si in ultima zi, nu exista o regula sa anuntati inainte. Aveti insa grija sa nu il mai primit la nmunca dupa ce cim va expira, fara prelungire.
Constatarea cazului de incetare de drept a contractului individual de munca se face in termen de 5 zile lucratoare de la intervenirea acestuia, in scris, prin decizie a angajatorului, si se comunica persoanelor aflate in situatiile respective in termen de 5 zile lucratoare. (art.56 alin.2 C.mun.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim perioada determinata silvia99 silvia99 va rog frumos, in cazul unui cim pe per determinata,cand acesta inceteaza (si angajatorul nu vrea prelungirea) angajatul va primi decizia de incetare cu ... (vezi toată discuția)
Cic in derulare si incetare cim suspendat Goguvoinicu Goguvoinicu Buna ziua! Va supun atentiei un caz in care o persoana are un CIM pe durata determinata de 3 luni iar dupa 2 luni intra in concediu de crestere si ingrijire ... (vezi toată discuția)
Revenire la somaj speranta1977 speranta1977 Am fost in somaj si m-am angajat pe perioada de o luna. Am suspendat somajul si as dori sa-l reiau de unde am ramas. Pe 11 aprilie imi expira contractul si as ... (vezi toată discuția)