avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Invitatie Anaf in urma depunerii 088
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Invitatie Anaf in urma depunerii 088

Buna Ziua,
Am depus declaratia 088 si in urma verificarilor de catre ANAF am primit invitatie la sediul lor cu mai multe documente justificative,prin care sa demonstram intentia si capacitatea de a desfasura activitati economice care implica operatiuni din sfera de tva. Primul document cerut este planul de afaceri. Intrebarea este daca orice SRL este obligat sa aibe un plan de afaceri? Multumesc frumos pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 09:58, 9 Noiembrie 2016
Potrivit Ordinul nr. 2393/2016

(1) Invitaţia prevăzută la pct. 7 alin. (2) lit. c) se face în scris şi cuprinde în mod obligatoriu:
a) data, ora şi locul la care contribuabilul este obligat să se prezinte;
b) baza legală a solicitării;
c) scopul solicitării;
d) documentele pe care contribuabilul este obligat să le prezinte.


Cod proc fiscala:

ART. 58 Obligația de a furniza informații

(1) Contribuabilul/Plătitorul sau altă persoană împuternicită de acesta are obligația de a furniza organului fiscal informațiile necesare pentru determinarea stării de fapt fiscale. în același scop, organul fiscal are dreptul să solicite informații și altor persoane cu care contribuabilul/plătitorul are sau a avut raporturi economice sau juridice, iar acestea au obligația de a furniza informațiile solicitate. Informațiile furnizate de alte persoane se iau în considerare numai în măsura în care sunt confirmate și de alte mijloace de probă.

Deci daca vi s-a solicitat acest document ar trebui sa-l prezentati, altfel vi se respinge cererea de inregistrare.
Nu a contestat nimeni legalitatea invitatiei sau obligativitatea noastra de a prezenta documentele . Eu intrebam strict daca suntem obligati sa detimen un plan de afaceri, pentru ca nu avem .A intocmi unul acum inseamna timp si bani, iar timpul nu este in favoarea noastra deloc. Eu personal nu am inteles de ce spuneti ca vom primi respingere daca nu prezint un document care nu este obligatoriu de intocmit, cu atat mai mult cu cat noi pentru a demonstra "intentia si capacitatea" mergem cu copii dupa contractele si comenzile pe care le avem pana in 2019 . Ati presupus asta sau din experienta ? Daca este din experienta deja ma impacientez caci ar insemna ca este o practica a cauta nod in papura.Multumesc mult pentru timpul acordat
Nu mi s-a mai cerut documente suplimentare de acest gen (plan afaceri). Dar daca asta scrie in invitatie nu prea aveti ce sa faceti decat sa intocmiti unul. Nu cred ca trebuie sa fie ceva foarte complicat sau detaliat, ci doar sa existe. In legislatia aparuta in Monitorul oficial nu scrie ce fel de documente vor cere cei de la ANAF.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Noiembrie 2016
Ioan Petru Butariu, Contabil
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 088 Anghelescu Anghelescu Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Sunt aget economic, platitor de TVA si in anul 2015 in luna august mi-am schimbat sediul social. Am capatat un nou ... (vezi toată discuția)
Concurenta neloiala marinamarilena marinamarilena Un inspector din cadrul Directei Finantelor Publice care are ca atributii de control concurenta neloiala (Lg. 11/1991) vrea sa sactioneze un agent ca nu se ... (vezi toată discuția)
Anulare din oficiu a inregistrarii in scopuri de t.v.a. Emil P Emil P Va prezentam urmatoarea speta: -Conform art.316,alin.11,lit.h Cod fiscal,societatii i se anulează din oficiu inregistrarea in scopuri de tva, intrucat ... (vezi toată discuția)