avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Santaj cu poze intime
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Santaj cu poze intime

Buna seara o persoana nu stiu cine mi-a zis ca imi distribuie pozele mele pe facebook. ..si sunt f intime vreau sa mentionez. ..ce poot face?va rog!
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 05:04, 8 Decembrie 2016
Parerea mea este ca trebuie sa reclamati la Politie despre acest santaj. Dar am si eu o nelamurire. Daca pozele sunt foarte intime, cum au ajuns in posesia cuiva care va santajeaza ?
Santaj e daca v-ar cere bani sau alte foloase (servicii). In ce priveste raspandirea fara santaj, este o problema de drept civil si nu e sigur ca ati castiga procesul. De ex. depinde cine are drepturile de autor pentru poze (de obicei le are fotograful), depinde daca ati consimitit la pozare, depinde daca s-ar pune drept violare a intimitatii, depinde daca erati minor sau major in momentul pozarii, etc.
Se câștigă sigur procesul dacă pozele sunt intime și răspândite fără drept.
Cel puțin asa consider eu pe argumentele care se pot invoca.
Ultima modificare: Joi, 8 Decembrie 2016
Admin, administrator
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Se câștigă sigur procesul dacă pozele sunt intime și răspândite fără drept.
Cel puțin asa consider eu pe argumentele care se pot invoca.


Cum va fi gasit cel care a raspandit pozele ?
Ultima modificare: Joi, 8 Decembrie 2016
Admin, administrator
Corect, in penal ar fi sarcina Politiei, dar daca ramane in drept civil, Politia nu mai are sarcina de a depista faptasul.

Bibliografie: [ link extern ]

(Atentie la 4.b.!)

Alte discuții în legătură

Sunt santajata si amenintata helpmeplease helpmeplease Un baiat are poze cu mine dezbracata si ma ameninta ca o sa le faca publice daca nu fac ce vrea el.(momentan este plecat in Anglia,dar cand o sa vina acasa ... (vezi toată discuția)
Problema distribuire fotografie nud minora icemane icemane Buna ziua.Am si eu o problema.Fata mea a jucat pe internet un joc Adevăr sau provocare si a facut o poza nud.Persoana care a primit-o a distribuit-o fără ... (vezi toată discuția)
Amenintare si santaj cu poze intime flaviageorgescu flaviageorgescu Fostul meu iubit ma ameninta ca o sa trimita prietenilor fotografii intime cu mine pe care le-am trimis in perioada in care eram impreuna. Mi-a spus ca nu le ... (vezi toată discuția)