avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Intrebare - alocatie pentru minor roman nascut in ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Intrebare - alocatie pentru minor roman nascut in Spania

buna ziua .as dori sa stiu daca pot beneficia de alogatia de stat ptr. copii acordata in romania ,daca muncesc in spania.copilul nascut in spania.
Cel mai recent răspuns: Lulea dorina , utilizator 21:36, 8 Decembrie 2021
Cetăţenii români din Spania pot beneficia de alocaţia plătită de statul român pentru copiii minori dacă nu beneficiază de ajutor pentru familie cu copil în întreţinere, primit de la autoritățile spaniole.

Pentru solicitarea acordării alocației de stat din România, trebuie depus, la primăria din localitatea de domiciliu din România, un dosar care să conţină:
1. o copie a certificatului de naştere al copilului;
2. o copie după actul de identitate al reprezentantului legal (părinte);
3. o dovadă/adeverinţă din care să rezulte că solicitantul nu beneficiază de ajutor pentru familie cu copil în întreţinere în Spania;
4. o cerere-tip pentru acordarea alocaţiei de stat pentru copil.

Dovada că solicitantul nu beneficiază de o alocaţie spaniolă poate fi obţinută depunând în Spania o cerere pentru ”Prestación económica por hijo o menor acogido a cargo” la ”Centros de Atención e Información” de la ”Seguridad Social”. Detalii cu privire la procedură se găsesc la adresa www.seg-social.es, secţiunea Prestaciones. În cazul în care Asigurările Sociale spaniole refuză acordarea aceastei alocaţii (de exemplu în cazul în care părinţii au venituri mai mari decât pragul stabilit de legea spaniolă – 11 000 euro pe an pentru o familie cu un copil), documentul prin care este comunicat acest refuz constituie dovada care trebuie inclusă în dosarul pentru primăria din România.
([ link extern ] )
Buna seara cum pot lua legatura cu un avocat sau un sfat va rog am am nascut baiatelul in cipru dar din pacate am avut probleme de sanatate si nu amai mam putut intoarce am depus alocatia copilul cu tot ce kiau cerut si miau spus de la data depuneri imi intra pe card i a 3 luna de la data depuneri au ttecu6 luni dar nimik ce trebuie sa fac va rog din suflet

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie copil nascut in strainatate jujusz23 jujusz23 Buna ziua. As dori sa ma interesez daca fetita mea, de cetatenie romana, nascuta in data de 25.09.2011 in Suedia are drept la acea alocatie de 200 ron ce se ... (vezi toată discuția)
Alocatie de stat pentru copil roman nascut in spania MariaDr MariaDr Copilul nascut in Spania din parinti romani cu resedinta in Spania poate primi alocatie de stat in Romania? De fapt, dosarul s-a depus in Romania, dar a fost ... (vezi toată discuția)
Alocatia de stat pentru copii in cazul persoanelor care lucreaza in spania cristi1975 cristi1975 incerc sa depun actele pentru alocatia de stat pentru un copil nascut in luna martie in Spania, acolo unde lucrez de mai multi ani, dar de la Primarie mi se ... (vezi toată discuția)