avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

buna ziua as avea o intrebare mama a primit o garsoniera avandu-ma pe mine dupa putin timp sa casatorit a vandut acea garsoniera a luat un ap 2 camere a fost trecut si sotul ei la vandut si pe acesta si acum are un ap cu o camera de 36 mp.sotul ei a divortat si fiica acestuia isi cere partea ma puteti ajuta sa imi spuneti cum se imparte?mama are 3/4 si fiica sotului ei 1/4?
Ultima modificare: Marți, 8 Noiembrie 2016
biancamuresan, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 08:53, 8 Noiembrie 2016
atunci se va dezbate succesiunea dupa sot caci la data decesului erau casatoriti. Si in functie de cota de contributie ii va reveni si mamei dvs si fiicei defunctului apartamentul. Mama dvs va avea o cota mai mare. Daca nu va intelegeti mergeti in instanta
Interventie moderator
Nu deschideti alte topicuri cu acelasi subiect.Vor fi sterse.

mama dvs va avea cota mai mare pentru ca are 1/2 ca bun comun si mai are si o cota din succesiunea defunctului sot. Insa asta o veti stabili fie de comun acord la notar fie in instanta.
ma puteti va rog ajuta cat ii se cuvine dupa sot??cata cota?
biancamuresan a scris:

ma puteti va rog ajuta cat ii se cuvine dupa sot??cata cota?

daca dupa difunct au ramas atat mostenitori legalii copii nepotii cat si sot supravietuitor sunt chematii la succesiune.partea care se cuvine din avere este.. un sfert din mostenire daca vine in concurs cu copii nepotii??imi puteti explica va rog ce inseamna ?multumesc frumos
doamna ati spus ca defunctul are o fata. aceea vine cu ammadvs la succesiune. Ce sa caute nepotii?
Va mai repet ultima oara. Daca se stabileste cota de contributie la achizitionarea apartamentuluii de 1/2 pt fiecare sot mama dvs va avea 5/8 si fiica defunctului 3/8. Daca se va stabili alta cota de contributie in instanta se va imparti 1/4 sotai din cota sotului si 3/4 fiica. Insa oricum mama dvs ar avea cota mai mare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune ContSters84764 ContSters84764 Daca unul din parinti moare ,la cat timp se poate deschide succesiunea,unde trebuie deschisa si care sunt formalitatile acestuia?Ce drepturi au copiii ,ce ... (vezi toată discuția)
Sora mamei, fără descendenți, a murit cu o săptămână înaintea soțului ei, care are două fete. cum se împarte moștenirea mătușii mele? kalamatianos28 kalamatianos28 Buns ziua, Matusa mea a avut un apartament cumparat inainte de casatorie.S-a casatorit,iar sotul are 2 fete din alta casatorie.Din pacate matusa a murit,iar ... (vezi toată discuția)
Succesiune intre mama vitrega si copii vali_085 vali_085 Buna ziua! Doresc sa iau in ingrijire o batrana (nasa de botez) care are o garsoniera in Bucuresti. Aceasta doreste sa imi vanda fara contract de ... (vezi toată discuția)