Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Informare contributie retroactiva pensie

Sotia mea este nascuta in 1959 si de 10 ani nu a mai fost incadrata la un loc de munca.
As dori sa intreb daca are 17 ani in campul muncii ar putea sa cotizeze pentru 5 ani retroactiv? si daca este posibil sa plateasca in rate si sa ma informati despre valoarea lor!
Va multumesc pt raspuns anticipat!
cu mult respect
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 08:59, 9 Noiembrie 2016
Daca are are 17 ani de stagiu nu merita sa mai cumpere vechime in munca.
Va trebui ca in decurs de 6 luni sa plateasca intre 14500 si 15000 de lei
Pentru aceasta cotributie va primi in plus la pensie aproximativ 50 de lei pe luna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varul meu si-a facut un contract pentru cotizare pensie acum ... Sevrin Sevrin Varul meu si-a facut un contract pentru cotizare pensie acum 6 ani de zile, la care plateste luna de luna Acei 6 ani de cotizatie \"aprobarea OUG 163/2020 \" ... (vezi toată discuția)
Ani de munca si grupa Dumitru_ro Dumitru_ro Sotia mea are varsta de 54 ani, 17 ani vechime in munca din care 12 ani si 9 luni lucrati cu grupa a 2 a de munca la cati ani poate iesi anticipat la pensie ? (vezi toată discuția)
oug nr.163 din 2020 maria dinca maria dinca Barbat, nascut in mai 1959 -varsta standard de pensionare in mai 2024 Are 10 ani si 7 luni de grupa a-II-a (100%) de munca ceea ce inseamana daca are stagiu ... (vezi toată discuția)