avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Probleme cu creditele bancare
Discuție deschisă în Executare silită

Probleme cu creditele bancare

ce trebuie sa fac in cazul in care banca nu vine cu solutii, nu vine in suportul clientului , nu tine cont de faptul ca clientul sau nu si-a incasat salariile de la angajator si il executa silit cu toate ca, in ultima instanta , dupa trei rate si jumatate intarziere, clientul si-a platit toate restantele iar cei ce se ocupa de linia de credit iti ascund efectiv procedurile?
Cel mai recent răspuns: nea_marin , utilizator 11:22, 14 Noiembrie 2016
În primul rând, banca nu este obligată să vină cu soluții în sprijinul clientului. Ei atât știu: nu plătiți - vă execută. Dvs. v-ați asumat riscurile de a rămâne fără salariu și a nu mai putea plăti în momentul în care ați semnat pt. acel credit.

Aveți grijă, chiar dacă dvs. credeți că v-ați plătit toate restanțele către ei, socoteala lor s-ar putea să nu se potrivească cu a dvs. Pt. că pe lângă rata propriu-zisă, aveți de plătit dobânzi penalizatoare și multe altele, pe care, dacă le plătiți doar în parte, nu vi se ia în considerare.

Așa că mergeți urgent și vorbiți cu ei și vedeți ce ați plătit și ce mai aveți de plătit a.î. să aveți o confirmare că sunteți la zi, altfel plătiți degeaba și în final tot vă vor executa.

În cel mai rău caz vindeți dvs. ce aveți și plătiți-le tot împrumutul pt. că e mult mai avantajos decât să vă vândă ei pe nimic bunurile și să continuați să fiți dator și după aceea.
buna ziua
in ultima notificare a lor spunea asa "ca in termen de 5 zile sa platim toate sumele restante sau sa gasim o solutie de comun acord avantajoasa pentru ambele parti"
am achitat toate sumele, inclusiv ceva in plus ca sa aflu ca de fapt ei au trimis dosarul la executor , culmea este ca nu dupa 90 zile asa cum este definit ci in a 78 - a zi spunandu-mi ca oricum se vor lua in calcul si banii astia si sa va vindeti imobilul
la o luna dupa ce am polatit in continuare asa cum erau graficele, bineinteles cu ceva in plus pentru siguranta, girantul primeste instiintare sa achite in termen de 5 zile toata valoarea creditului iar o parte din suma reprezentabd dobanzi restante
de asemeni avand in vedere ca dobanzile au scazut in ultimii ani destul de consistent contat ca suma de restituit actuala (principalul) nu corespunde cu graficele
acum eu nu mai inteleg nimic, atata timp cat tu(banca) nu imi faci nicio informare , cel putin scrisa asupra situatiei, nu consiliezi clientul in situatii dificile aducandu-i la cunostinta optiunile pentru a evita executarea acum imi spui nu poti sa faci nimic? sau nu vrei sa faci niomic? totusi nu cred ca banca poate sa faca chiar ce vrea ea atata timp cat de partea cealalta exista colaborare si cooperare
chiar rog suport pe aceasta tema deoarece nu consider ca este corect
Aveți dreptate, nu este corect, dar nu prea aveți ce face.

Greșeala dvs. este că ați pus banii într-un cont și ați așteptat ca banca să considere datoriile restante plătite or, nu se face așa. Trebuia să vorbiți cu ofițerul de credit sau, mai bine, cu șeful de agenție și să le spuneți intențiile dvs ÎNAINTE de a pune banii în cont ca să vă confirme că acceptă plata și că nu trimit dosarul mai departe.

Ce ați plătit dvs. s-a dus doar pe dobânzi, penalizări și alte comisioane fără ca să vi se scadă din principal. (Se cheamă că nu a fost debitată suma)

Cu alte cuvinte, ați trimis banii undeva, aiurea, fără să vă asigurați că ajung unde trebuie.

Din ce spuneți acum banca a reziliat contractul de credit, asta înseamnă că dvs. și girantul trebuie să plătiți toți banii imediat.

Tot ce mai puteți face acum este să vindeți urgent ce aveți (și dvs. și girantul) și să plătiți integral creditul + penalizările care cresc de la o zi la alta. Asta dacă nu v-au pus încă sechestru sau aveți vreo ipotecă. Când plătiți, plătiți tot odată și cereți-le o hârtie cum că vi s-a stins datoria. Sau semnați un nou angajament de plată cu executorii/recuperatorii în care să stabiliți de comun acord ratele.

Uitați de vechiul scandențar, nu mai e valabil.
Ah, și uitați și de bancă, acum aveți de discutat doar cu executorul sau recuperatorul, ei au preluat datoria.
Ultima modificare: Joi, 10 Noiembrie 2016
nea_marin, utilizator
buna seara
ce este ciudat, apropo de ce mi-ati spus ca banii s-au dus unde au vrut ei, in decursul acestui an banca a mai facut si alte "smecherii" si anume in momentul cand am depus banii pe cont ei nu scazut datoria cea mai veche asa cum se face si cum imi comunicasera initial ci au inchis datorii dupa bunul lor plac ducand un credit la zi si altul intarziindul; oare e normal?
referitor la comentariul dumneavoastra, vreti sa spuneti ca daca maine as avea rata scadenta de fapt nu mai are niciun rost sa o platesc?
oare ar fi bine sa ma adresez si BNR-ului pentru viciile de procedura si ANPC-ului?
Gresit.Conform recomandarilor Bancii Nationale,bancile sunt obligate sa vina cu solutii de rezolvare amiabila a problemei in astfel de cazuri.Informati-va mai bine.Noul cod civil prevede noi drepturi pentru clienti si noi obligatii pentru banci.

Alte discuții în legătură

Executare silita credit de nevoi personale SorinM1976 SorinM1976 Buna ziua, As dori sa va intreb care este perioada maxima de neplata a ratelor care face ca intreaga obligatie de plata sa devina exigibila anticipat? Am un ... (vezi toată discuția)
Pot fi chemat in judecata daca nu platesc rata la banca? adelinaaaa adelinaaaa am un credit la bancpost si as dori sa aflu si eu daca ma poate da in judecata ca nu am platit rata desi contracul nu mi-a expirat il am pe 8 ani. (vezi toată discuția)
Credit ipotecar - ce se intampla daca platesc numai 50 - 60 % din rata? cj76luc cj76luc sper sa nu plictisesc comunitatea cu problema mea........este vorba de credit in chf contractat in 2007..........an nefast se pare pentru ... (vezi toată discuția)