avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Atributii functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Atributii functionar public

Buna seara,
Sunt functionar public la o primarie de comuna, compartimentul taxe si impozite. Suntem doi casieri, la aproximativ 5500 de roluri fiscale si un casier pentru amenzile fara debit. Conform fisei postului eu am atributii de casier central, urmaresc aproximativ 2000 de roluri, trebuie sa indeplinesc procedurile pentru executarea silita a restantierilor, pe langa alte atributii din fisa postului. In luna septembrie am emis aproximativ 850 instiintari de plata celor ce nu si-au achitat obligatiile fiscale, si le-am dat colegilor de la politia locala care au in fisa postului expedierea corespondentei. Dupa aproximativ o luna mi-am intrebat colegii de la politia locala daca au dus instiintarile, iar acestia mi-au spus ca primarul a cerut sa mearga si casierul cu ei pentru incasare, in cazul in care cineva vrea sa plateasca. Am incercat sa vorbesc cu primarul si sa-i explic: ca nu am cum sa merg la 850 de case sa duc corespondenta si ca eu merg doar acolo unde solicita cineva ca vrea sa plateasca, ca atributiile mele sunt sa incasez si nu sa duc corespondenta, ca urmarirea acestor roluri implica mult mai multe hartii si adrese pe langa alte lucruri pe care le fac zilnic, precum: emitere certificate fiscale persoane fizice si juridice, incasare de taxe si impozite, emitere borderouri de incasari si plati, registru de casa, depunere Trezorerie la o distanta de 15 km o data la doua zile.., insa nu am avut intelegere din partea acestuia. Am fost pe teren impreuna cu politistii locali si in trei zile am taiat 11 chitante.
Este normal sa ma ''oblige'' sa duc corespondenta? Eu in fisa postului am trecuta munca de teren in vederea incasarii.
Ce pot face daca primarul nu intelege complexitatea atributiilor din fisa postului si ce se poate intampla daca voi refuza sa mai duc corespondenta, in conditiile in care de acum trebuie sa emit somatii, titluri executorii, sa fac adrese de infiintare poprire...?
In conceptia dansului, daca spun ca nu am cum sa fac toate astea, inseamna ca nu am chef de munca si ca atunci poate sa ne schimbe atributiile dupa cum considera acesta.
Cel mai recent răspuns: Cati-Cati , utilizator 22:44, 13 Noiembrie 2016
Trimiteti corespondenta cu posta, cu confirmare de primire. Politistii locali nu sunt postasi... dupa cum nu sunteti nuci dvs.
Multumesc de raspuns.
Stiu ca asa ar fi normal, dar ce putem face cand ni se spune sa facem economie si nu se intelege faptul ca noi nu suntem POSTASI?!?!?!
Din pacate nu prea aveti ce face. Multi vad, putini pricep. Primarii se cred zei. Multi considera ca si-au cumparat teritorii cu tot cu sclavi. Nu va ramane decat sa va faceti un grafic lunar si sa luati comuna la picior. Pana la urma daca nu vor sa dea cetatenii banii dvs.ce sa le faceti? Puneti cetatenii sa semneze ca au fost instiintati iar la sfarsit de luna prezentati primarului un referat in care explicati ca eficienta muncii este in a face incasari, dar cum locuitorii comunei nu vor sa isi achite contributiile fie ca nu au bani fiind saraci, fie ca sunt rau voitori, conform legii sa dispuna dumnealui ce solutii sa mai luati cu acestia.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionari publici: agent fiscal si casier - ce responsabilitati au? geanina.valean geanina.valean Buna ziua, Va deranjez cu urmatoarea intrebare: - la o primarie de comuna, in cazul in care exista 2 functionari publici, unul angajat ca agent fiscal la ... (vezi toată discuția)
Atributiile casierului incasator la o unitate de distributie a apei potabile ContSters105146 ContSters105146 [b]Buna seara.Am si eu o problema,sunt casier -incasator la reteaua de apa a orasului ,dar pe langa faptul ca incasam bani,citim si apometrele ,mai facem si pe ... (vezi toată discuția)
Predare casa dida5801 dida5801 Buna ziua, as dori ca cineva sa ma sfatuiasca in urmatoarea problema: casierul/administratorul unei As de propietari la intocmirea borderoului din perioada ... (vezi toată discuția)