avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Asociatiile nonprofit
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Asociatiile nonprofit

Buna ziua. Pentru o asociatie de parinti a scolii, in care avem fonduri din 2% din salar, ce acte si declaratii trebuie depuse si intocmite? Va multumesc.
Asociatia de parinti este un ong infiintata pe baza oug 25 din 2000 privind asociatiile si fundatiile.
Trebuie sa tina contabilitate in partida dubla, sa tina registrul de casa, sa ceara de la banca extrasul de cont, la sfarsit de an sa aiba intocmita balanta la 31 decembrie, apoi pana pe 30 aprilie 2017 va intocmi si depune bilantul contabil semnat de catre un contabil autorizat membru ceccar. Va mai depune la inceputul anului viitor declaratia 101 pentru ong-uri.
Toate cheltuielil facute si inregistrate pe asociatie sa fie cu acte fiscale (facturi, chitante, bonuri fiscale). Altfel nu.
Multumesc. daca nu a fost depus nici un act pana acum si are mai bine de un an de la infiintare trebuie depus si anuntat undeva?
Daca a fost infiintata in 2015, in primavara lui 2016 trebuia sa fi depus bilantul si d101. Luati legatura urgent cu un contabil autorizat care sa va intocmeasca si semneze bilantul pe care apoi sa-l depunti la finante caci si asa e termenul depasit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referitor la contabilitatea unei asociatii alinacostea alinacostea Ce documente sunt obligatorii sa aibe o asociatie.Asociatia e infiintata din 2007 si in afara de comisioane bancare nu a avut alte tranzactii de-alungul ... (vezi toată discuția)
Contabilitate la asociatie sportiva - fotbal nelutu1988 nelutu1988 Buna ziua! Reprezint o asociatie sportiva cu profil fotbal, deci un ONG, nu facem bani (profit, etc), doar cheltuim. Intrebarea mea este daca trebuie facut ... (vezi toată discuția)
Asociatia parintilor infiintata conform og 26/2000 monicaion monicaion Parintii elevilor unei clase au infiintat o asociatie neguvernamentala in scopul imbunatatirii calitatii actului educational, deci fara a desfasura vreo ... (vezi toată discuția)