avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Referitor la contabilitatea unei asociatii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Referitor la contabilitatea unei asociatii

Ce documente sunt obligatorii sa aibe o asociatie.Asociatia e infiintata din 2007 si in afara de comisioane bancare nu a avut alte tranzactii de-alungul anilor.In afara de registrul unic de control ce documente ar trebui sa mai aibe.Vrea sa inceapa activitate pe ea si vrea sa fie in regula.Poate sa isi tine contabilitatea ca un PFA sau trebuie sa intocmeasca o balanta contabila lunara?Multumesc anticipat pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 19:05, 28 Octombrie 2014
Daca ong nu are angajati cu contrcat de munca sau alte forme de contracte de prestari servicii si de drepturi de autor si nu e declarata ca platitor de tva, atunci in timpul anului nu depune declaratii. Are de depus declaratia 101 pana pe 25.02.2015 pentru anul 2014, bilantul intocmit si semnat de catre un contabil autorizat membru CECCAR pana pe 30.04.2015 pentru anul 2014 si declaratia 392b pana pe 25.02.1015 numai daca ati avut incasari de venituri din activitati economice (asta nu se depune cu zero).
Trebuie sa aiba registrul de casa. Contabilitatea se tine in partida dubla si pentru a vedea planul de conturi folosit pentru ong-uri consultati OMEF 1969 din 2007. Contabilitatea seamana cu cea de la societatile comerciale numai ca mai apar in plus cateva conturi pe la venituri. La sfarsit de an intocmiti balanta.
Asociatia daca nu are activit economice treb sa depuna D101?Si cu comisioanele bancare ce pot sa fac avand in vedere ca pana acum nu a depus nici un bilant si nu are nici o balanta de verificare facuta?Multumesc!
D101 se depune si cu zero, in situatia in care nu a inregistrat in anul fiscal precedent venituri/cheltuieli din activitati economice.
Pentru bilanturile din urma nedepuse se lasa cu amenda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii de depus pentru asociație ancadragan ancadragan Ce declarații fiscale trebuie să depună o asociație constituită potrivit Legii 26/2000 și care este termenul de depunere al acestor declarații? ... (vezi toată discuția)
Situatii financiare anuale 2014 puicuta puicuta Va rog sa ma ajutati in legatura cu situatiile financiare anuale ce trebuie sa fie depuse de o Asociatie Casa de Ajutor reciproc a Pensionarilor. Mentionez ... (vezi toată discuția)
Evidenta contabila ong (asociatie) - after-school ros199 ros199 Va rog sa-mi spuneti si mie cum se tine evidenta contabila si fiscala a unui ONG, respectiv Asociatie-After School. Asociatia are 2 invatatori, angajati cu ... (vezi toată discuția)