avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... formare profesionala si fisa de lichidare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

formare profesionala si fisa de lichidare

As avea nevoie de un raspuns la obiect:
in cazul in care CIM prevede conform art.195 din codul muncii ca initiativa plecarii angajatului se face doar cu sportarea de catre acesta a ch legate de training , dar nu am semnat niciodata un act aditional in acest sens si nici nu s-au precizat vreodata costurile de training nici macar verbal...are firma dreptul sa-mi impute cheltuieli si sa imi incarce fisa de lichidare?
Fisa de lichidare poate contine orice tip de cost pt care firma nu are o chitanta semnata de mine?
E absolut necesar ca fisa de lichidare sa fie pe 0 pt a fi acceptata de noul angajator si a se putea inscrie noul job pe cartea de munca?
Cel mai recent răspuns: eliana31 , utilizator 00:05, 6 Decembrie 2005
art.195 C.m. impune o limita...Salariaţii care au beneficiat de un curs sau un stagiu de formare profesională mai mare de 60 de zile în condiţiile art. 194 alin. (2) lit. b) şi alin. (3) nu pot avea iniţiativa încetării contractului individual de muncă o perioadă de cel puţin 3 ani de la data absolvirii cursurilor sau stagiului de formare profesională.mai mult, obligatiile reciproce trebuiau trecute intr/un act aditional la cim. Nerespectarea de către salariat a dispoziţiei prevăzute la alin. (1) determină obligarea acestuia la suportarea tuturor cheltuielilor ocazionate de pregătirea sa profesională, proporţional cu perioada nelucrată din perioada stabilită conform actului adiţional la contractul individual de muncă.daca te/ai fi aflat in aceasta situatie, angajatorul trebuie sa probeze formarea profesionale si costurile suportate, dovedite cu facturi..nu e chiar atat de simplu..nu ai de ce sa/ti faci griji.parerea mea..
Multumesc mult Janina pt parerea exprimata.
Adevarul este ca ma preocupa f mult acest training din 2 motive:
1-am fost suficient de norocoasa incat sa gasesc jobul ideal dp meu de vedere si nu vreau sa am probleme cu actele, mai ales cu fisa de lichidare
2-actualul angajator a reusit sa intrige 200 de angajati prin neonestitate si mentalitate si il cred in stare sa imi faca probleme de orice natura.
Luni imi voi da demisia

Daca poate cineva sa ma informeze concret: pe fisa de lichidare poate sau nu figura o datorie care nu poate fi probata cu o factura/contract/etc pe numele meu si semnata de mine?

va multumesc mult pt ajutor
Revin cu scuze pt rasp. incomplet. Astfel, modificare de esenţă a actualului cod al muncii o constituie împrejurarea că, pe planul răspunderii reparatorii, răspunderea materială a salariaţilor a fost suprimată, iar în locul ei a fost reglementată, atât cu privire la dezdăunarea angajatorului, cât şi cu referire la despăgubirea salariatului, o răspundre patrimonială întemeiată pe ansamblul normelor şi principiilor răspunderii civile contractuale.Răspunderea patrimonială se stabileşte numai pe cale judecătorească, prin admiterea -în tot sau în parte- a cererii de chemare în judecată formulată de angajatorul păgubit, la instanţa competentă să soluţioneze conflictul de muncă.Chiar dc trece in fisa de lichidare o datorie aceasta nu poate fi executata. bafta
Multumesc..
Poate iTM-ul refuza inscrierea unui nou loc de munca pe cartea de munca daca fisa de lichidare de la fostul angajator nu atesta lipsa de debite?
in nici un caz! nu are baza legala. iti faci prea multe griji!

Alte discuții în legătură

Plata training in cazul demisiei Lylaa Lylaa Buna seara. Acum cateva luni, cand m-am angajat am fost nevoita sa semnez un act aditional in care era mentionat ca va trebui sa platesc perioada de training ... (vezi toată discuția)
Din nou act aditional formare profesionala marrona marrona Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu sfaturi. Recunosc ca acest subiect nu este nou pe forum, dar raspunsurile date nu m-au multumit total. Situatia este ... (vezi toată discuția)
Act aditional la cim- training platit de catre angajat ioannanice ioannanice Buna ziua. Am semnat un act aditional la contractul de munca prin care se mentioneaza ca dispun de training de vanzari, training de produs, training la locul ... (vezi toată discuția)