avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ingradire teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ingradire teren

Buna ziua,
Detin in proprietate un teren de 1000 mp pe care am o casa. Parcela de langa mine, s-a reparcelat in 3 loturi, pe partea proprietatii mele fiind instituita o servitute de trecere pentru acces la cele 3 parcele.
intrebarea mea este: cine este obligat sa faca gardul pe partea mea? va rog si baza legala.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liana Iura , Avocat 11:15, 10 Noiembrie 2016
Art. 560

Obligaţia de grăniţuire

Proprietarii terenurilor învecinate sunt obligaţi să contribuie la grăniţuire prin reconstituirea hotarului şi fixarea semnelor corespunzătoare, suportând, în mod egal, cheltuielile ocazionate de aceasta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gard despartitor intre case alecsandri alecsandri Am construit un gard intre mine si propr.vecinului care la data constructiei nu isi incepuse casa iar atunci cand a terminat constructia am constatat ca s-a ... (vezi toată discuția)
Legislatie constructie gard cringasu cringasu ce lege stabileste cine trebuie sa faca gardul despartitor intre doi vecini si daca exista lege care stabileste un minim si un maxim la inaltimea gardului ... (vezi toată discuția)
Se poate construi un gard din caramida fara aprobarea primariei si acordul meu? maria2424 maria2424 Buna ziua ! Astazi am fost anuntat ca vecinului meu nu ii mai convine gardul de lemn dintre noi si ca doreste gard din caramida. Prima intrebare - are voie ... (vezi toată discuția)