avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pot actiona firma in judecata?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pot actiona firma in judecata?

Buna seara
Am o intrebare:pot actiona firma in judecata daca am contractul de munca suspendat?Doresc sa-i actionez in judecata pt plata drepturilor salariale anterioare suspendarii cim
Si inca ceva...........ti se poate da chitanta pt oprire salariala?din cate stiu eu nu este legal si totusi colegelor mele care au acceptat demisia si plata lipsei din inventar li s-a dat o chitanta cu suma pe care o au de plata(imputatie)
Ultima modificare: Duminică, 30 August 2009
Beauty, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 14:00, 30 August 2009
D-le Namiru contractul de munca este suspendat pana la solutionarea cercetarii disciplinare (aprox 30 de zile) privind lipsa din gestiune in urma inventarului a unei sume de 160 mil vechi!Initial s-a vrut imputarea sumei totale apoi s-a revenit asupra deciziei(nescrise) de a plati si firma o parte din aceasta suma pt ca noua sa ne fie mai usor:O si zic ei sa nu se ajunga la proces adica sa terminam mai repede:O,intr-un fel trebuia considerat un ajutor din partea firmei faptul ca ei te lasa sa demisionezi iar tu platesti:D..asta a tinut in cazul a 4 colege dar am mai ramas 2 care nici nu vrem sa demisionam nici nu vrem sa platim chiar daca asta inseamna proces(urat cuvant#-o)
1. Dati in judecata pe angajator la Tribunalul din judetul in care aveti domiciliul sau resedinta. Fiind litigiu de munca nu platiti taxe.
2. E bine sa aveti un avocat care sa va reprezinte in instanta. Onorariul lui il veti cere de la angajator (cheltuieli de judecata - chitanta de la avocat o puneti la dosarul cauzei).
3. Daca se ajunge la concediere disciplinara procedati la fel, atacati decizia la Tribunal!
Va multumesc pentru raspunsuri.
Daca nu am avocat credeti ca sansele de castig sunt mai mici?
Cu salariul blocat si fara nici un venit e destul de greu..........dar daca este absolut necesar .....
Si inca ceva...poate dura acest proces asa cum am auzit circa 1 an de zile?????
Am sa revin dupa cercetarea disciplinara care va avea loc la data de 1 sau 2 sept pentru a va ruga sa-mi indrumati pasii ce trebuie urmati pentru actionarea in judecata(eu nu am fost cercetata fiind in concediu medical pana pe 31 august dar am primit Convocarea prin curier in care mi s-a adus la cunostinta ca am CIM suspendat din prima zi dupa incetarea concediului medical)
Ultima modificare: Duminică, 30 August 2009
Beauty, utilizator
1. E bine sa aveti avocat pentru ca acesta stie sa vorbeasca cu judecatorul in limbajul juridic si mai stie cum sa incadreze faptele prezentate de dvs. in textele de lege.
2. Reveniti cand aveti vesti noi!
Este preferabil sa aveti un avocat sau macar un jurist pe cacre il mandatati sa va reprezinte, pentru ca sustinerea unei cauze se face mai eficient de catre o persoan care are aceasat meserie si stie cum sa documenteze in proces.
Succes!

Alte discuții în legătură

Retinere totala salariu Beauty Beauty Buna ziua Vreau sa va expun urmatorul fapt:cum poate un angajator sa retina salariul aferent lunii anterioare tuturor angajatilor(5 la numar) dintr-un punct ... (vezi toată discuția)
Concediere gritosu gritosu Buna seara, am o problema si sper sa gasesc un raspuns. In data de 22,01,2013 seful meu a venit la munca si mi-a spus ca vom inceta coaborarea. Din acel ... (vezi toată discuția)
Va rog putin ajutor demisie, cim mihai_mol mihai_mol Buna ziua, am si eu nevoie de ajutor din partea Dvs. Am o problema (de fapt nu e problema mea ci a logodnicei mele), ea s-a angajat vara asta la o firma, zice ... (vezi toată discuția)