avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reorganizare post contractual in institutie publica
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reorganizare post contractual in institutie publica

Buna ziua, in urama modificarii organigramei din cadrul unei primarii prin care nu s a facut o restructurare de posturi ba mai mult au crescut numarul angajatilor, postul meu de director ( post de contractual nu de functionar public ) a fost desfintat. Intrebarea mea este daca institutia este obligata sa-mi ofere in schimb alt post de aceeasi natura ( adica contracatual ) fiind posturi vacante de directori contractuali ( aceste posturi fiind ocupate in prezent prin detasare pe o perioada de 6 luni cu posibiliotate de prelungire. ) multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:45, 11 Noiembrie 2016
În cazul desfacerii contractului individual de muncă, în temeiul art. 65 din Codul muncii, angajatorul nu are obligaţia de a oferi un loc de muncă salariatului concediat.
chiar daca am functie de conducere subordonata consiliului local ? si daca in atributiile mele am 50 % atributii ca si un functionar public
Codul Muncii nu prevede obligativitatea oferii unui loc de muncă salariatului concediat, indiferent de ce post a fost ocupat. de acel angajat.

Dvs ati avut incheiat un c.i.m. si , rpin urmare, vi se aplica prevederile Codului Muncii si nu ale Legii 188/1999.
Si in cazul in care organigrama este ilegala ? S-au depistat mai multre nereguli . Iar in directia in care sunt s- a desfintata doar postul meu de director pe motive politice . Si in acelasi timp in subordinea consiliului local infiintanduse un nou serviciu .
Organigrama a fost declarata nelegala in instanta ?

Alte discuții în legătură

Documente necesare pentru transformarea unui post contractual in functie publica Catalina Cabun Catalina Cabun Buna ziua, Va rog daca ma poate ajuta cineva cu o lista a documentelor care trebuie depuse la ANFP Bucuresti pentru transformarea unui post contractual in ... (vezi toată discuția)
Functionari publici referent agricol tinul tinul cum se poate transforma o functie publica in functie contractuala ,in administratia locala. Mai concret,cum se poate transforma referent agricol din functie ... (vezi toată discuția)
Concedierea colectiva ciumafae ciumafae Sunt angajat intro institutie subordonata Consiliului Local, ca functionar public, institutie ce are un numar de 380 angajati(functionari publici si personal ... (vezi toată discuția)