avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... casatoria cu un musulman
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

casatoria cu un musulman

sunt romanca si de curand m-am logodit cu un musulman din arabia saudita( este deschis noului deoarece a studiat in spania 5 ani...nu are convingerile unui arab autentic).ne-am propus ca in vara anului 2011 sa oficializam relatia noastra fiind dispus sa se mute in romania.as dori sa stiu daca este posibil sa ne cununam civil in conditii normale, deoarece in lista de acte se fla si un document pe care el nu il poate aduce din arabia(acolo ii este permis sa se casatoresca cu o alta nationalitate doar daca are copii si o varsta peste 40 ani)el are 30 ani si ma asigura ca ne vom putea casatori dar as vrea sa fiu sigura.am nevoie de un raspuns.multumesc
Cel mai recent răspuns: anamariacelik , utilizator 21:01, 30 August 2009
Daca ne spuneti exact despre ce document este vorba poate va ajutam cu un raspuns.
Si inca ceva, unde vreti sa oficializati casatoria civila, in Romania?
2007_rozi a scris:

Daca ne spuneti exact despre ce document este vorba poate va ajutam cu un raspuns.
Si inca ceva, unde vreti sa oficializati casatoria civila, in Romania?

Nu am inteles nici eu exact in ce tara doriti sa oficializati relatia dvs cu respectivul?!
Si eu am fost casatorita cu un musulman, daca oficiezi casatoria aici nu iti trebuie actul acela, numai ca trebuie sa dovedeasca ca nu mai este casatorit acolo.
nunta va avea loc in Ploiesti...printre actele necesare se numara si un document doveditor ca tara lui este de acord sa se casatoresca :,,dovada de la autoritatiile locale, in cazul in care exista conventie intre Romania si statul respectiv
- daca aceasta conventie nu exista, dovada se va elibera de Ambasada statului respectiv (dovada va cuprinde, in mod obligatoriu faptul ca, in conformitate cu legea nationala sunt indeplinite conditiile de fond si ca se poate casatori in Romania),,el m-a asigurat ca voi fi sotia lui dupa ce ne vom casatori in romania, dupa ce vom avea copii si in final va depune acolo in arabia unele acte ca sa fiu sotia lui legala si acolo.
mergeti la ambasada din romania si ii da lista de acolo...pp ca el in arabia nu se poate casatori cu cineva de alta religie , in conditiile pe care le-ai precizat tu(40 ani, copii), in romania nu e nici o problema.De unde ai luat lista de doc? Eu m-am casatorit de curand cu un musulman si nu a fost vb de asa ceva...singura problema pe care o puteti intalni e apostila (obligatorie)pe documentele aduse de el de acolo, in rest nimic altceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua - casatorie cu cetatean strain cristina camy cristina camy am si eu o intrebare am cunoscut un arab care este divortat,ce acte ii trebui pentru a se casatori in romania? va multumesc (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru casatoria cu un cetatean arab ramonaausfreiburg ramonaausfreiburg Sunt din Romania si doresc sa ma casatoresc cu un cetatean arab.As dori sa stiu ce acte imi trebuiesc mie si de ce acte are el nevoie.As dori sa mai stiu daca ... (vezi toată discuția)
Casatorie cetatean strain dine dine Buna ziua, Ce pasi trebuie facuti in vederea casatoriei cu un cetatean indian care locuieste de cativa ani in Dubai, cu viza reinnoita anual? S-a nascut in ... (vezi toată discuția)