avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... nu mai pot sa platesc banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

nu mai pot sa platesc banca

am facut un imprumut la bcr in 2007 de nevoi personale si atunci imi fixasera rata de 480 si dupa un an ni-au facut rata de 730 si nu mai am posibilitatea sa o platesc in martie am fost la banca si le-am spus dar au dat din umeri si mi-au spus ca nu au ce sa imi faca sa platesc cat am in iulie am fost iara vazind la televizor ca se fac reesalonari sa ma ajute sa pot sa platesc rata cumva dar la fel mi-au zis ca nu pot sa faca nimic ca am intarziat mult cu ratele si tot la fel mi-au zis sa platesc cat am dar mi sa strans o dobanda enorma nu stiu ce sa fac
pai eu am salariu minim pe economie si sotul nu lucreaza si rata la banca o am de 7300si am fost mereu la banca sa le spun ca nu mai pot plati si nu mau bagat in seama si acum ce trebuie sa fac sa ma treaca si pe mine'insolvabil"si nici bunuri nu am pe numele meu sau al sotului
Julea Stefan a scris:

= in majoritatea covarsitoare a cazurilor creditorul banca nu va face o intelegere cu debitorul deoarece niciun angajat al bancii nu are competenta pentru asa ceva, cu exceptia directorului general / presedintelui consiliului de administratie, cu care nu va veti intalni niciodata
= refinantarea / reesalonarea debitelor presupune incheierea unui nou contract de credit, astfel ca titularul va trebui sa indeplineasca toate conditiile pentru un credit nou, cu exceptia - uneori - a inregistrarii la biroul de credite

IN CONCLUZIE NU VA PANICATI. DRACUL NU E ASA DE NEGRU. BA MAI MULT DECAT ATAT, POATE FI SI PACALIT


Depinde de ce intelegere este vorba, si cine este angajatul bancii. Regula in orice banca, la reesalonari/rescadentari/acordare de perioade de gratie, este ca angajatii bancii care nu sunt Presedinti de CA intocmesc referate prin care propun adoptarea masurii X vis-a-vis de clientul Y , iar organul competent decide cu privire la propunere ( cam pe aceeasi procedura ca in orice corporatie mare). Numai intre persoanele fizice se incheie "intelegeri" directe, in firmele mari exista o scara ierarhica si competente de decizie delegate cu strictete.

Refinantarea este un credit nou, care are ca destinatie partiala sau totala stingerea unui alt credit, de la alta banca sau de la aceeasi institutie de credit.

Reesalonarea, la fel ca si rescadentarea, nu sunt credite noi! Sunt proceduri de modificare a graficului de rambursare a unui credit existent, si care evident, nu implica nasterea unei noi obligatii de plata, ci doar modificarea uneia existente, printr-un act aditional la contractul de credit initial.

@oana cali, salariul dvs. este un bun urmaribil de catre creditor.
Va recomand sa faceti cerere scrisa, chiar de mai multe ori, pentru reesalonarea creditului dvs. Cereti o perioada de gratie, dovedind cu acte ca sotul dvs. nu mai are loc de munca momentan si ca dvs. intretineti toata familia ( anexati copie dupa decizia lui de concediere, dupa carnetul de somer etc).
Mai ales daca ati facut si in toata aceasta perioada plati partiale din credit, aveti sanse ca dovedindu-va buna credinta sa reusiti sa obtineti aprobarea si sa vi se reimparta creditul in rate mai mici pentru urmatoarea perioada.
Spuneati ca datoria se prescrie daca timp de trei ani de la data scadentei creditoru nu a efectuat nici o masura pentru recuperare.La ce masuri va referiti?aici sunt valabile convorbirile telefonice?Data scadentei este data cand ar fi trebuit sa se plateasca ultima rata sau este data de cand s-a platit ultima data?
Nu va inchide nimeni. Daca ar fi asa, cred ca jumatate din romani ar fi dupa gratii. Din cauza crizei enonomice, multa lume nu mai poate plati bancile. Adica ai de ales: platesti banca sau nu mai mananci. Cred ca cei mai multi aleg ultima varianta. Cand v-au acordat creditul, banca s-a "asigurat" la propriu si la figurat ca veti putea plati datoria. Argumente de genul : "cand ati luat banii, v-a parut bine";" trebuia sa va ganditi de unde veti plati, in cazul in care nu mai aveti servici", etc, nu au nici un fundament. Banca trebuia sa se asigure in caz de criza, pentru ca exista in orice contract clauza fortei majore. Da, criza economica ar putea sa fie folosita ca forta majora, pentru ca nu este omul vinovat ca a venit saracia peste el. Sa platesca bancile care au acordat credite cu atat usurinta sau sa astepte sa-si revina populatia afectata. Dar ei va vor presa mereu, va vor indemna sa platiti "cate ceva", pentru ca in felul acesta se intrerupe cursul prescriptiei, iar cei 3 ani, se iau de la capat.
pai am incercat de multe ori si nu vor sa imi faca reesalonare pt ca am multe zile de intarziere si daomna de la banca imi ridica din umeri mereu ca nu are cum sa ma ajute si sa va mai spun ca la inceput nu m-au gasit in calculator pt ca mau trecut cu alta data de nastere si m-au gasit dupa sot nu stiu ce sa mai fac pt ca ei chiar nu vor sa imi dea vreo solutie sa pot plati banca ma mir ca nu mi-au trimis citatie la serviciu pana acum

Alte discuții în legătură

Executare silita matara cristina matara cristina Am un credit pentru nevoi personale,pe care nu l-am platit de ceva timp deoarece salariul nu mai este ca pe vremea cand am facut creditul,sotul meu nu are un ... (vezi toată discuția)
Consecintele neplatii ratelor marga32 marga32 In 2007 am facut un credit de nevoi personale in valoare de 8200 de lei la X Bank cu buletinul, copie dupa cartea de munca si adeverinta de venit; fara girant ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit de nevoi personale fara garantie voicuadrianvaleriu voicuadrianvaleriu Buna seara. In 2008 am facut un contract de nevoi personale fara garantii. Din diferite motive, am ajuns la o restanta de peste 3000 lei, si am fost informat ... (vezi toată discuția)