avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu dezvoltatorul imobiliar
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu dezvoltatorul imobiliar

buna ziua. de aproximativ o luna m-am mutat intr.un bloc nou. Toate bune si frumoase pana cand dezvoltatorul a inceput sa ne ceara banii pe contorul de gaze -350 lei (pe motiv ca el l-a cumparat si ca este al lui, contractul de gaze este pe numele meu) si banii pentru a instala contoare de curent - 800 lei ( contoarele instalate cica au fost montate temporar, sunt ale lui iar complexul functiona in regim de santier iar acum si le va lua, cine nu plateste-ramane fara curent).
In promisiunea de vanzare cumparare cat si un contractul de vanzare cumparare scrie ca "apartamentul este predat cu toate utiitatile (apa, curent, gaze)"
Intrebarea mea este: Are dreptul sa ceara acesti bani sau vrea doar sa mai faca si el un banut?
Cel mai recent răspuns: Iuniik , utilizator 00:04, 30 Noiembrie 2016
Nu cred ca are niciun drept.
A cerut acest lucru si vecinilor ? Ei se afla in aceeasi situatie ?
Este o problema delicata care trebuie atent analizata
Proprietarul de apartament cand i se incheie contractul de furnizare energie electrica trebuie sa faca dovada ca detine si contoar electric
Este situatie similara apometrelor individuale
In promisiunea de vanzare cumparare cat si un contractul de vanzare cumparare scrie ca "apartamentul este predat cu toate utiitatile (apa, curent, gaze)"

Apartamentul este predat cu utilitati ,dar componenetele necesare contorizarii consumului individual =apometrele,regulatorul de gaze le achizitioneaza proprietarul...
Situatia este discutabila,intr-adevar,apartamentul se preda cu toate utilitatile, dar trebuia trecut si faptul ca,contoarele se transfera de drept in proprietatea cumparatorului fara costuri suplimentare ptr.acesta.
da, tuturor
Atat contoarele electrice cat si cele de gaze sunt proprietatea furnizorului.
Numai apometrele individuale sunt proprietate personala fiindca sunt puse dupa apometrul general si furnizorul nu are treaba cu ele ci cu apometrul general care e al lui nu al Asociatiei.

Cereti acte ca dezvoltatorul a cumparat el contoarele.

Alte discuții în legătură

Abuzuri presedinte asociatie de proprietari bogdandan85 bogdandan85 Buna ziua, am doua probleme: 1. una legata de consumul de apa la locuinta proprietari: Stau intr-un bloc cu garsoniere cu o singura scara unde apometrele de ... (vezi toată discuția)
Instalarea centralei termice lavitahi lavitahi Buna ziua, M-am mutat recent intr-un apartament din bloc nou construit in Cluj-Napoca. De la 1 octombrie pana in 20 noiembrie nu am avut gaz metan fiind ... (vezi toată discuția)
Contor pasant Ruxandraa99 Ruxandraa99 Locuiesc de 2 luni într un bloc nou, iar conectarea la energie electrica se face printr un contur pasant, pe curentul de șantier al investitorului. Cei de la ... (vezi toată discuția)