avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie angata insarcinata ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie angata insarcinata ?

Buna ziua.
Ma numesc Nelu si va supun atentie o problema aparuta recent si la care nu stim nici eu si nici sotia mea cum sa reactionam.
Asadar, sotia mea este insarcinata si lucreaza la una din bancile din Bucuresti. Vineri a primit vestea ca trebuie sa isi dea demisia si sa merga la un alt sediu tocmai in Otopeni unde i se va face iarasi reangajarea. Problema noastra, intrebarea noastra, este nu cumva acest "mic" amanunt , demisia, nu ii va afecta concediul de maternitate? Stiu ca trebuie sa ai un an la ultimul loc de munca. Este enervanta toata aceasta situatie, ea insarcinata nevoita sa mearga la cucuietii de deal adik in Otopeni tocmai din Militari de la Pacii. Era destul ce venea tocmai la Baneasa acum va merge in Otopeni unde se ajunge doar cu taxi sau cu o linie RATB (abonamentului lunar costa doar 100 RON).
Va rog sa ne sfatuiti ce este este de facut cu aceasta mutare, ce sa facem sa nu avem pe viitor surprize neplacute.
Va multumim anticipat.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:14, 31 August 2009
Stimate domn, sotia dvs trebuie sa realizeze in cele 12 luni anterioare nasterii copilului venituri profesionale, indiferent de numarul de angajatori la care lucreaza in acest timp.
nelugigi:
In actualul Cod al muncii nu mai exista notiunea de transfer. De altfel nici nu mai are ratiune existenta lui. Sunt alte posibilitati in Codul muncii.
Singurul care am folosit termenul de transfer am fost eu si ma gandeam la mutarea de la o agentie la alta a aceleiasi banci. Nu m-am gandit nici o clipa la sensul vechi in care prin transfer se intelegea mutarea de la o unitate la alta.

Multumesc, Valeriu TUDOR pentru observatie.

Revenind, sustin ca acest gen de mutare de personal: demisie urmata de reangajare in aceeasi unitate este riscanta pentru angajat si acoperitoare pentru orice manevra ulterioara, gen nereangajare, face angajatorul.

Eu zic doar ca sa fiti atenti, nu va spun ca sotia nu va fi reangajata. Riscul e al dumneavoastra. Poate merita.
Iulian Manea:
Eu m-am referit la afirmatia user-ului @nelugigi cum ca este o minciuna ce spune angajatorul ca nu mai exista transfer in noul Cod al muncii. Am vrut sa confirm ce i s-a spus.
Eram convins ca dvs. stiati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inainte de a iesi din maternitate, am anuntat ca sunt din nou insarcinata si patronul vrea sa imi dau demisia! Rusudeea Rusudeea Buna ziua! Am nevoie de un sfat! La sfarsitul lunii martie 2019 ies din concediul de maternitate, copilul implinind varsta de 2 ani, iar eu acum sunt ... (vezi toată discuția)
Desfintare-reinfintare firma cu aceiasi angajati vivi23ro vivi23ro Cineva din familie a fost anuntat ca la firma unde lucreaza se vor desface contractele de munca pt ca se vor desfinta posturile si vor fi angajati la o alta ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal/postnatal, cresterea copilului si restructurarea postului nic23ro nic23ro Buna ziua. Sunt angajata pe perioada nedeterminata, de mai mult de 12 luni, la o societate comerciala mare, cu filiale in toata tara, in acest moment sunt ... (vezi toată discuția)