avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Lovire, violenta sau vatamare?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Lovire, violenta sau vatamare?

Buna ziua.Va scriu in speranta ca primesc un sfat de la dvs.In urma cu aproape 3sapt intr-o incaierare cu 2 tipi am fost muscat de fata de unul dintre ei practic smulgandu-mi o bucata mica de piele.A fost nevoie de operatie la fata(rana este de aprox 3-4cm).Inca nu am scos certificatul medico legal deoarece acesta nu este gata inca(am fost la IML a doua zi dupa incident,dar a fost nevoie de copii dupa foaia de obs de la spital).Nu am fost internat practic pe la pranz s-a intamplat incidentul iar seara eram acasa gata operat.Am facut plangere la politie iar politia a trimis plangerea si la parchet pt ca ancheta sa se desfasoare sub obs lor(cel putin asa mi-au spus de la politie).Va rog sa imi spuneti dc fapta se incadreaza la lovire si violenta sau la vatamare corporala.Persoanele cu care m-am incaierat nu au nici o urma de lovire sau etc si nu eu am initiat incidentul.
Cel mai recent răspuns: Capitan Capitan , Consilier juridic 09:44, 31 August 2009
Conform legii, incadrarea faptei la vatamare ar depinde de nr de zile de ingrijiri , sa fie cel mult 60.Inacest stadiu fapta ar fi cea din art. 180-loviri si alte violente. Nu stim ce va spune certificatul medico-legal. Depinde si de plaga ( muscata) , daca veti ramane cu semne, s-ar putea considera slutire si atunci fapta ar constitui vatamare corporala grava.
In lipsa concluziilor specialistilor de la IML nu se poate pronunta raspuns competent..Eventuala incadrare a faptei suferite este conditionata de diagnostic,
numarul de zile ingrijiri medicale,sechele permanente?
NUMAI dupa pronuntarea concluziilor de la IML se va putea incadra fapta
Circumstantele suplimentar mentionate de dvs,neintiere incident,neinregistrarea partii adverse cu plagi,echimoze,reprezinta aspecte in favoarea dvs.
Pentru individualizarea si incadrarea faptei ,trebuiesc asteptate concluziile specialistilor .Sanatate
Incadrarea faptei se face in functie de nr.de zile de ingrijiri medicale.
Daca va exista o slutire(prin cauzarea unui prejudiciu estic important), infractiunea va fi cea de vatamare corporala grava.
Ultima modificare: Duminică, 30 August 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
trebuie asteptat certificatul medico-legal, tot ce s-ar spune fara a cunoaste nr de ingrijiri medicale ar fi simple supozitii....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bataie sultanoiu ionela sultanoiu ionela daca cineva a dat un pumn lu taicasu, acesta cei poate face? poate sa faca plangere penala ptr vatamare corporala? (vezi toată discuția)
Tentativa de omor ContSters75393 ContSters75393 Daca o persoana in urma unei incaierari a suferit 2 plagi si nu i-au fost atinse organele vitale se poate considera tentativa de omor? Daca nu se considera ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca partea vatamata refuza sa mearga la iml? catalin05 catalin05 Accident rutier: 4 victime: 1. vinovatul... 2. 50 de zile ingrijiri medicale de la IML, a declarat ca nu depune plangere = rezolvat :) 3. taieturi pe ... (vezi toată discuția)