avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda de la CNADR
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda de la CNADR

BUNA ZIUA!
Acu 2 ani am vandut masina cu contract de vanzare cumparare. persoana care a cumparat masina a vanduto la alta persoana .masina a ramas tot pe numele meu din cate am inteles masina sa mai vandut de 3 ori si nu stiu la cine,nu stiu unde este masina .dupa 2 ani mia venit amenda pt rovineta .CE POT FACE.Ma pot duce la notar sa dau o declaratie pe propie raspundere ca am vandut masina?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:27, 14 Noiembrie 2016
Trimiteti la CNADNR contestatie la amenda primita , si atasati Contractul de Vanzare-Cumparare.
formulati plangere contraventionala la judecatorie in termen de 15 zile. Atasati plangerii dovada instrainarii masinii
prodiamant a scris:

Trimiteti la CNADNR contestatie la amenda primita


Contestarea amenzilor si a proceselor verbale se face numai in instanta.
Pentru un auto care a fost tranzactionat, nu se mai efectueaza radierea ci transcrierea transmiterii dreptului de proprietate, iar pentru realizarea acestei operatiuni si emiterea unui nou certificat de inmatriculare noul proprietar este obligat sa solicite autoritatii competente transcrierea dreptului de proprietate in termen de 30 de zile de la data dobandirii dreptului de proprietate asupra vehiculului.
Daca insa proprietarul nu intelege sa inmatriculeze vehiculul,orice parte interesata are dreptul sa instiinteze oficial SPR evidenta auto care poate sa efectueze o mentiune de instrainare in Registrul National, in baza documentelor:

- copie contract de vanzare-cumparare/factura;
- copie document emis de DITL de scoatere din evidenta fiscal;
- copie dupa actul dvs. de identitate;
- copie (daca aveti) dupa actul de identitate al cumparatorului.
Aceleasi documente de comunica si la CNADNR
Contestarea PV rovinieta se realizeaza la judecatoria responsabila teritorial

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare masini Andrei 10 Andrei 10 Am cumparat o masina de la cineva si am vanduto mai departe si avenit o amenda de rovineta dupa 5 luni ce se poate face mai departe? La cine am vandut masina ... (vezi toată discuția)
Radiere autovehicul de catre proprietar in cazul in care al n -lea cumparator refuza sa inmatriculeze vehiculul Roby1967 Roby1967 Buna ziua , Am vandut o masina in noiembrie 2017 ! la data vanzarii am incheiat act de instrainare-dobandire cu cumparatorul , act pe care am si viza de ... (vezi toată discuția)
Cum radiez masina. Imparatul Imparatul Am vandut o masina, am scos-o de la primarie, am facut acte de vanzare cumparare. Noul proprietar nu a inmatriculat-o pe numele lui si mi-a venit mie amenda de ... (vezi toată discuția)