avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Luare in spatiu - riscuri, consecinte
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Luare in spatiu - riscuri, consecinte

Buna ziua. As dori, daca se poate, sa ma ajutati cu niste raspunsuri. In cazul in care cineva isi face buletin pe o adresa a mea (deci, iau acea persoana in spatiu), acest lucru presupune vreun risc pt mine? Acea persoana locuieste la adresa respectiva (nu e chirias, ci prietena fiului, ea nefiind din Bucuresti). Am auzit ca, in cazul in care ei doi se despart si ea ar trebui sa plece, daca refuza sa paraseasca locuinta (motivand ca aceea e adresa ei din buletin), atunci ar fi nevoie de o hotarare judecatoreasca pt a putea fi evacuata. As vrea sa preintampin astfel de probleme, dar nu stiu daca e adevarat acest lucru. Deci, daca o iau in spatiu si are buletin facut pe acea adresa, este vreun risc? Se poate intampla ceva ca urmare a luarii in spatiu? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Ven Silvia , utilizator 01:31, 23 Noiembrie 2023
Intradevar in situatia in care va dati acordul pentru viza de resedinta,in situatia in care din varii motive se strica relatiilem,pentru eliberare spatiu daca amiabil nu reusiti,este necesara actiune in instanta pentru evacuare
Intotdeauna luarea in spatiu prezinta riscuri pentru cel care da acordul
In afara de aceasta problema cu evacuarea, alte riscuri nu sunt? Pretentii de orice fel...
Ultima modificare: Luni, 14 Noiembrie 2016
noidoi, utilizator
Dreptul de proprietate nu e afectat in niciun fel, deci orice pretentii ar avea in aceasta privinta nu aveti de ce sa va faceti probleme.
Multumesc pentru raspuns. Ati putea sa imi spuneti daca actiunea in instanta (in cazul in care nu ar pleca de buna voie) ar putea sa fie defavorabila proprietarului? Exista astfel de precedente, oare? In care hotararea judecatoreasca sa fie in favoarea persoanei care e luata in spatiu si, prin urmare, proprietarul sa fie nevoit sa accepte in continuare in casa acea persoana (stiu ca pare ridicol ceea ce intreb, dar as vrea sa am toate informatiile, ca sa stiu cum sa procedez). Stiti cam cat ar putea dura o astfel de actiune in instanta? Ca daca dureaza foarte mult ajunge proprietarul sa tina in casa pe cel luat inspatiu pana ii expira buletinul... :)
Daca locatorul invoca motive intemeiate,justificate ex incalcarea clauzelor contractual asumate,instanta de regula dispune hotarare favorabila acestuia

Alte discuții în legătură

Viza de flotant Orasand Orasand Buna ziua!As avea o intrebare.De curand am dat apartamentul nostru cu contract decomodat da doar semnat intre noi si ei,iar acum dupa cateva zile mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)
Vreau sa iau pe cineva in spatiu. cum ma protejez? priest1872 priest1872 Buna seara, Ma roaga un domn sa-l iau in spatiu. Ce masuri imi pot lua ca sa ma protejez? Stiu ca odata ce-mi dau acordul nu-i pot interzice sa locuiasca ... (vezi toată discuția)
Anulare carte de identitate mihaela0307 mihaela0307 Vreau sa anulez cartea de identitate facuta fiului meu la adresa la care locuiesc. Ce ar trebui sa fac? Refuza sa paraseasca apartamentului. (vezi toată discuția)