avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Speta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Speta

X, o persoana desemnata de adunarea generala constitutiva a societatii colerciale AA SRL, inainte de inmatricularea societatii la Registrul comertului incheie cu o persoana fizicaa, pe nume Y, un contract de locatiune pe termen de 10 ani, In contract se precizeaza ca spatiul inchiriat va constitui sediul noii societati comerciale si se stabileste o chirie lunara de 1500 de lei.
Dupa inregistrarea societatii in Registrul comertului, X a fost ales de adunarea generala a asociatiloe dministrator cu puteri depline.
Deoarece societatea comerciala nu a platit la termen chiria prevazuta in contract, Y o someaza sa faca plata in termen de 10 zile, precizand ca in caz contrar o va da in judeata.
Reactia vine din partea lui Q, unul dintre asociatii societatii comerciale, care il cheama in judecata pe Y si solicita anularea contractului de locatiune, pe motiv ca a fost incheiat cu o sociatate comerciala care nu exista la data incheierii si care nu avea astfel capacitate de folosinta. Cu privire la chiria prevazuta in contract Q ii sufereaza lui Y sa ii solicite plata lui X cu care a incheiat contractul.
Y formuleaza cererea reconventionala prin care cere obligarea societatii comerciale AA sRL la plata chiriei restante.

Care sunt institutiile juridice specdifice raportului juridic civil cu aplicabilitate in speta?
Cum va solutiona instanta de judecata cele 2 cereri cu care a fost sesizata?

Alte discuții în legătură

Nu mai pot scapa de chirias gadela gadela In anul 2007 am dat in inchiriere un spatiu. Contractul a fost facut intre mama mea si sc....., pe o perioada de 7 ani. Acum mama mea a decedat in 10.04.2011 ... (vezi toată discuția)
Sediu social, contract de inchiriere comerciala otilia13 otilia13 Buna seara! In urma unei licitatii s-a incheiat un contract de locatiune intre societatea x si societatea y, aceasta din urma avand calitate de chirias. Marea ... (vezi toată discuția)
Atragerea raspunderii administratorului si a asociatului sandubdg sandubdg Buna ziua , Va solicit un punct de vedere pe urmatoarea speta. Un SRL X intra in insolventa la cererea unui creditor, ca urmare a neplatii serviciilor de ... (vezi toată discuția)